Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Eü kaparást mindenképp altatás...

Eü kaparást mindenképp altatással csinálnak?

Figyelt kérdés

Még nem volt kaparásom de sajnos vérezgetés miatt valószínűleg mennem kell.. (nem volt még szülés még terhesség sem)

Hogy zajlik?

Meddig kell kórházban lenni?

Altatnak?

Érzéstelenítős verzió választható ha nem akarok altatást?

nov. 1. 17:27
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
81%

Én kora reggel bementem, délután eljöttem.

Nekem sem volt még szülés előtte, így kaptam tágítást, utána vittek a műtőbe. (Van, ahol ilyen esetben már előző nap befektetnek, nálunk elég volt reggel bemenni így is.)

Szerintem ezt altatásban szokták csinálni, nem hiszem hogy választható... Bár pár hónap eltéréssel volt combműtétünk anyummal törés miatt, és ő altatást szeretett volna, de mondták, hogy csak érzésteleníteni lehet, ezzel szemben engem ugyanahhoz a műtéthez már altattak, szóval én az ilyesmin már nem tudok elmenni 🙃

nov. 1. 17:46
 2/19 Ypszilon1980 ***** válasza:
62%
Hát ez változó kórházanként szerintem, altatás, de minimum bódítás van, nem hinném, hogy érzéstelenítéssel csinálnák, nem igazán kényelmes a dokinak sem, ha valaki ficánkolna, pánikolna vagy nagy fájdalmak közepette zavarná az ellátást. A tágításnál is van több módszer, van ahol az elavult pálcás módszert nem alkalmazzák, esetleg hallottam tágító zseléről, az nem tudom hol van, de van erre más, műtét előtti közvetlen megoldás, amikor a beteg már alszik, így nem szenved és semmit sem érez. Kérdezz rá, ott ahová mész ott milyen megoldások vannak, előtte úgyis kellenek előkészületek.
nov. 1. 17:58
 3/19 anonim ***** válasza:
82%

Aktatáska végzik, de ez egy kisműtét, tehát nem hosszú altatás.

Ha még ne szültél, általában akkor előző nap befektetnek, másnap műtét és aznap mehetsz haza.

Utána pár hétig fizikai kímélet, tartózkodás a nemi élettől, ülőfürdőtől, strandtól, nehéz tárgyak emelgetésétől. Vérezgetés lehet pár napig. Majd 6 hét múlva kontrollra a doki visszarendel.

nov. 1. 18:34
 4/19 anonim ***** válasza:
69%

*Altatásban

Bocs javut a mobilom.

nov. 1. 18:35
 5/19 qborka ***** válasza:
0%

Sosem voltam terhes, háromszor volt küretem + méhtükrözés, egyiknél sem tágítottak előtte.

Reggel mentem,este jöttem.

Helyesebben a második előtt befektettek este, de csak azért, hogy vért kapjak, annyira rossz volt a vérképem.

Éhgyomorra mész, előtte anesztes is kikérdez, de szerintem nem kivánságműsor, hogy bódítanak -e😆

Semmiség az egész.

Csak annyit éreztem, hogy történt valami ott bent, de nem fájt, az utolsó után talán egyáltalán nem vérzetem. Az első után minimálisan.

Utána nincs ülőfürdő, szex, sport minimum egy hétig. Kímélő életmód javasolt.

Vigyél magaddal enni inni,a beavatkozás utánra, mert nem biztos, hogy adnak.

Hol csináljàk?

nov. 1. 19:44
 6/19 anonim ***** válasza:
73%

10 perces altatás, nem kell félned tőle.

Ezerszer kényelmesebb egyébként, mint az EDA.

Soha életemben nem hallottam, hogy ilyet ne altatásban végezzenek. Nekem vákuumos terhességmegszakításom volt, előtte pár nappal pedig méhnyaknál injekció. Na most az injekcióhoz nem altattak, mert 2 perc, de ott nagyon lokálisan sem lehet érzésteleníteni. Borzasztó volt, el is ájultam. A laminária meg a műtét viszont az egyáltalán nem félelmetes vagy fájdalmas beavatkozás.

nov. 1. 19:52
 7/19 Ypszilon1980 ***** válasza:
25%
Páromnál is volt terhesség megszakítás miatt műtét, sosem volt terhes, nem tágították előtte, altatás után csak, de hallottam olyan intézményekről véleményt ahol lamináriával oldották meg és állítólag az baromira rossz, órákig tart, stb., ezért előtte kérdezz rá mindenre mi lesz a menete.
nov. 1. 23:28
 8/19 anonim ***** válasza:
0%

Pedig kellett volna kapjon lamináriát. Gyakorlatilag védi a méhnyakat, méhszájat, mert kíméletesen tágítja és nem kell felmenni a hegársorral. Későbbiekben lehet egyébként ebből gond. Jó, nem törvényszerű, régen sem volt laminária, de akkor is.

Enyhe menstruációs görcs szerű érzést okoz kb 15-20 percig, utána elmúlik, a műtőben meg kiveszik, ha addig nem esik ki magától.

nov. 2. 04:57
 9/19 A kérdező kommentje:

Salgótarjánban de még kórházba sem kellett mennem soha így picit parázok :)

Kell ez előtt valami vizsgálat is? Mert még 1x megyek most nőgyógyhoz de nem mondtak még eddig semmi(lehet azért mert majd most fog)

Bár ettől a vérezgetéstől már bármi jobb lesz

nov. 3. 13:51
 10/19 qborka ***** válasza:

Nem tudom, miért vagyok 3 kürettel 0 százalék, de mindegy is 🤣🤣

Engem mindig megvizsgált előtte a dokim, értsd hüvelyi UH.

Nyugi, minden rendben lesz.

nov. 3. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!