Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Állandó tampon használatának...

Állandó tampon használatának mi lehet a hátránya?

Figyelt kérdés

Sajnos anno általános iskolában annyira megutáltam a betétet, átázott, kiröhögtek, tesiórán átlátszott, nem tudtam kivinni úgy, hogy ne vegyék észre, átrakni a táskából zsebbe, hogy ne vegyék észre. Ha eleve úgy mentem, hogy bent volt a zsebembe, észrevették. Zörgött, átlátszott a vonala.

Szóval rászoktam a tamponra és majdnem 10 éve azt használok éjjel-nappal. Most kipróbáltam a betétet és sokkal jobb. Lehet a sok fertőzésem is részben a tamponnak köszönhető. Meg estére már csak betétet akarok használni. Szerintem lehet vicces, de sokat tágít is a tampon, vagy szerintem nem jó nonstop azt használni.

Lehet, hogyha régebben jobbak a betétek, vagy nem olyan körülményes általánosban cserélni, akkor nem szokok rá. Nehéz abbahagyni.

nov. 5. 17:28
 1/10 anonim ***** válasza:
88%

Semmi hátrányát és következményét nem tapasztaltam.

13 éves koromban az első hónapban használtam betétet, plusz közvetlenül a szülés utáni hetekben, ezen kívül kizárólag tampont. Soha nem volt fertőzésem a 35 év alatt.

nov. 5. 18:17
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem tiszta kézzel helyezed fel/ veszed ki, vagy sokáig hagyod bent, akkor simán kaphatsz fertőzést. Betétet egyszerűbb cserélni nyilvános helyen, mint tampont, mert nem kell felnyúlni.
nov. 5. 18:35
 3/10 anonim ***** válasza:
65%

Nem a tampon okoz önmagában fertőzést, hanem a nem megfelelő higiénia. Felhelyezés/kivétel előtt és után is kezet kell mosni és persze nem szabad nagyon max 6-8 óránál többet bent hagyni.

Ezzel most nem kioktatni akartalak meg azt sugallni, hogy igénytelen vagy. Egy közös wc-ben a munkahelyen, plázában, vonaton, étteremben stb stb eleve nehezebben kivitelezhető az a higiénia, ami otthon, mert pl megfogod a koszos kilincset, wc papír tartót, kis kuka fedelét, előkotrod a tiszta tampont a táskádból stb stb. Én mindig úgy csináltam, hogy először a tampont a zsebembe tettem és kikészítettem egy kis kézfertőtlenítőt is, utána pisi-kaki, kivétel, kukába stb, majd fertőtlenítés, új tampon kicsomagol és úgy helyeztem fel. Sosem kaptam fertőzést (ennek ellenére nem szerettem és a betétet sokkal jobban elviseltem).

nov. 5. 19:25
 4/10 anonim ***** válasza:
51%

Ez: toxikus sokk szindróma

[link]

nov. 5. 19:32
 5/10 anonim ***** válasza:
46%
Nem attól tágulsz ki, hanem a renyhe izomzat miatt. Tessék intim tornázni, ha nem akarsz öreg korodra pelenkát.
nov. 6. 07:53
 6/10 A kérdező kommentje:

😂😂😂

A pisi meg kaki nem a hüvelyből jön….

nov. 6. 08:11
 7/10 anonim ***** válasza:
95%

6, nem vagy a legélesebb kés...

Ha a hüvelyed izmai renyhék, szerinted milyen a többi? Segítek: ugyanolyan.

nov. 6. 08:31
 8/10 A kérdező kommentje:
Nem renyhék, attól függetlenül ezt orvos mondta, hogy nem ajánlatos mindig, mert megterheli az izomzatot.
nov. 6. 08:34
 9/10 Enola8 ***** válasza:

Semmilyen, a TSS pedig olyannyira elenyésző, hogy beszélni is alig érdemes róla. Előbb üt el egy autó, vagy töröd ki a nyakad a lépcsőn, mint meghalj TSS-ben, csak rá kell írniuk a tampon dobozára. Azt amúgy sem a tampon okozza, hanem hogyha koszos, redvás kézzel nyúlkálsz magadba.

Lassan tízéve csak tampont használok, mert ezerszer kényelmesebb, mint a betét, soha semmi bajom nincsen tőle.

Annyi, hogy tiszta kézzel kell felhelyezni, ez fontos.

nov. 6. 11:08
 10/10 Enola8 ***** válasza:
Szerintem lehet vicces, de sokat tágít is a tampon - húha, ülj vissza az iskolapadba...
nov. 6. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!