Állandó tampon használatának mi lehet a hátránya?
Sajnos anno általános iskolában annyira megutáltam a betétet, átázott, kiröhögtek, tesiórán átlátszott, nem tudtam kivinni úgy, hogy ne vegyék észre, átrakni a táskából zsebbe, hogy ne vegyék észre. Ha eleve úgy mentem, hogy bent volt a zsebembe, észrevették. Zörgött, átlátszott a vonala.
Szóval rászoktam a tamponra és majdnem 10 éve azt használok éjjel-nappal. Most kipróbáltam a betétet és sokkal jobb. Lehet a sok fertőzésem is részben a tamponnak köszönhető. Meg estére már csak betétet akarok használni. Szerintem lehet vicces, de sokat tágít is a tampon, vagy szerintem nem jó nonstop azt használni.
Lehet, hogyha régebben jobbak a betétek, vagy nem olyan körülményes általánosban cserélni, akkor nem szokok rá. Nehéz abbahagyni.

válasza:Semmi hátrányát és következményét nem tapasztaltam.
13 éves koromban az első hónapban használtam betétet, plusz közvetlenül a szülés utáni hetekben, ezen kívül kizárólag tampont. Soha nem volt fertőzésem a 35 év alatt.

válasza:

válasza:Nem a tampon okoz önmagában fertőzést, hanem a nem megfelelő higiénia. Felhelyezés/kivétel előtt és után is kezet kell mosni és persze nem szabad nagyon max 6-8 óránál többet bent hagyni.
Ezzel most nem kioktatni akartalak meg azt sugallni, hogy igénytelen vagy. Egy közös wc-ben a munkahelyen, plázában, vonaton, étteremben stb stb eleve nehezebben kivitelezhető az a higiénia, ami otthon, mert pl megfogod a koszos kilincset, wc papír tartót, kis kuka fedelét, előkotrod a tiszta tampont a táskádból stb stb. Én mindig úgy csináltam, hogy először a tampont a zsebembe tettem és kikészítettem egy kis kézfertőtlenítőt is, utána pisi-kaki, kivétel, kukába stb, majd fertőtlenítés, új tampon kicsomagol és úgy helyeztem fel. Sosem kaptam fertőzést (ennek ellenére nem szerettem és a betétet sokkal jobban elviseltem).

válasza:😂😂😂
A pisi meg kaki nem a hüvelyből jön….

válasza:6, nem vagy a legélesebb kés...
Ha a hüvelyed izmai renyhék, szerinted milyen a többi? Segítek: ugyanolyan.

válasza:Semmilyen, a TSS pedig olyannyira elenyésző, hogy beszélni is alig érdemes róla. Előbb üt el egy autó, vagy töröd ki a nyakad a lépcsőn, mint meghalj TSS-ben, csak rá kell írniuk a tampon dobozára. Azt amúgy sem a tampon okozza, hanem hogyha koszos, redvás kézzel nyúlkálsz magadba.
Lassan tízéve csak tampont használok, mert ezerszer kényelmesebb, mint a betét, soha semmi bajom nincsen tőle.
Annyi, hogy tiszta kézzel kell felhelyezni, ez fontos.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!