Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A 9 éves lányomnak petefészek...

A 9 éves lányomnak petefészek ciszta van. Járunk megfigyelésre 2 éve legutóbbi ultrahang növekedést mutatott. A doki azt mondta nincs gyógyszeres gyógymód ha megjön a menstruáció azzal elmegy, vagy pedig műtét Voltatok ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés
Meg nem találkoztam szülővel akinek a gyermekének petefészek cystaja volt

ápr. 14. 22:01
 1/3 anonim ***** válasza:
55%
Lehet, hogy van másoknak is, csak nem is tudnak róla, mert nem készült ilyen vizsgálat. A ciszták önmagukban általában ártalmatlanok. Feltételezem, hogy fájdalom miatt indult a vizsgálat. Arra a fájdalomcsillapítón és a görcsoldón kívül a kevesebb stressz, esetleg pszichológus segíthet. A gyerekeknél különösen gyakori, hogy akkor jönnek elő ilyen betegségek, amikor gondok vannak otthon, a suliban, a barátokkal vagy ilyesmi.
ápr. 15. 06:55
 2/3 anonim ***** válasza:
67%

Nem, nem megy el csak attól, mert megjön a menzesze.

Kettő: A legtöbb nőnek/lánynak van cisztája, csak nem tudnak róla, mert például nem okoz panaszt. Akkor derül ki, amikor fájdalmassá válik a menzesz és elkezdik a kivizsgálásokat.

Amíg a lányodnak nincsenek panaszai, csak ránézni kell, de nem igényel más kezelést pl műtétet.

A testvéremnek is van, nem csinálnak vele semmit, szed rá fájdalomcsillapítót és ennyi.

ápr. 15. 10:55
 3/3 anonim ***** válasza:
Bátran ajánlom a hölgyi teát. Páromnak is volt már műtéti eltávolításhoz közeledő méretű petefészek cisztaja. 2 hónap hölgyi teázás szinte eltűntette. Neki olyan erős görcsöket okozott a ciszta hogy mozdulni nem bírt. Folyamatos hölgyi teázással elmúlt sikeresen.
ápr. 18. 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Akkor fog megjönni amikor wellnessezni megyünk?

Jövő héten wellnessezni megyünk pár napra a párommal éd pont akkor kell megjönnie…PCOS beteg vagyok, fél éve hogy fogytam 25 kilót és beállt a menzeszem 28 napra. Előtt fél évente menstruáltam, megszoktam,hogy nem kell hozzá igazítani a nyaralásokat. Nagyon régóta ezt...

Megjön normálisan?Vagy ez ennyi most? Szerda óta görcsöl a hasam,pénteken kellett volna megjönnie a menstruációmnak,csak enyhe barnázás van.

Eddig nem volt gond,most 11év után leszámoltam a munkahelyemről,megyek máshova jövőhéten,nagy a stressz az életemben.Párommal óvszerrel védekezünk.

17 napos menstruációs ciklus. Mit tegyek? Meddig várhat a vizsgálat?

Sziasztok! 40 éves vagyok. Soha nem volt pontos a ciklusom, 23-27 nap között szórt. Maga a vérzés azonban mindig ugyanúgy nézett ki ( 4-5 nap, normal mennyiség, nem fájdalmas). Tehát igazából nem okozott problémát. Pecsételésem sosem volt, nincs semmi tünet, gond....

Tovább fog tartani a menstruációm?

Elkezdtem egy 3 hónapos kúrát (progreszteron pótlás). Eddig nem volt gond és már nem is fájt annyira a mensi. Most 2 napja fáj és csak barnázok.. tolódhat ezáltal a napjainak száma?

Duphaston szedése után mikor jön meg a menstruáció?

10 napig szedtem napi 2x1 szem duphastont. Vasárnap hagytam abba . Az orvosom azt mondta , hogy a gyógyszer abbahagyàsa után 2-3 nap múlva meg kell jöjjön. Ma van a negyedik nap , de még semmi . Kezdek aggódni. Ha holnapig nem jön meg , hívom az orvost , de addig is...

Duphaston használata ciszta okozta vérzésre? Tapasztalatokra lennék kíváncsi.

14. Napja vérzek, április elsején jött meg időben a menstruációm. 7. napra szinte teljesen megszűnt, de 8. nap újrakezdődött piros pecsételéssel. A 11. napig csak maszatolt, tegnapelőtt (12. nap) bő vérzés lett belőlle és azóta tart. Tegnap voltam ügyeleten...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!