Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Fogamzásgátló abbahagyása?

Fogamzásgátló abbahagyása?

Figyelt kérdés

15 év után letettem (mert le kellett). Van-e valakinek tapasztalata, hogy ilyen hosszú ideig tartó gyógyszer szedés után mikor jön, jöhet meg? Ezen a héten kellene lennie a peteérésnek, ám még semmi jelét nem érzékelem.

Még bőven fogamzóképes vagyok, tehát nem 60 éves nő.

ápr. 29. 05:47
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
37%
Általában 3 hónap kell, mire beall rendszeresre a menstruáció. A peteérésnek nem mindenkinél van jele, így erre nagyon nem kell adni.
ápr. 29. 07:09
 2/13 anonim ***** válasza:
67%

Mivel nekem előtte is rendben volt a ciklusom így utána is időben jött meg mindig. Ugyanúgy visszaállt minden mint gyógyszer előtt.

Az a kérdés hogy te is rendezett ciklussal kezdtek el szedni?

Vagy annak beállítására?

Az meg hogy nem érzed a peteérést az vagy igaz vagy nem. Csinálj lh tesztet ha szeretnéd tudni van e.

ápr. 29. 07:10
 3/13 anonim ***** válasza:
76%
Ez teljesen egyéni, nem lehet megmondani, van akinek 4 hét után helyreáll, van akinél 3-6 hónap is lehet.
ápr. 29. 07:11
 4/13 anonim ***** válasza:
67%

En csak 2 evig szedtem, de amikor abbahagytam, eloszor megjott 28 napra, majd utana 1 evig csak akkor menstrualtam, ha az orvos irt fel ra mar nem is tudom milyen gyogyszert.

Amugy nem jott meg. Elotte pontos volt a ciklusom, de a foggatlo nagyon nem tett jot. Viszont letelt az 1 ev, aztan minden rendben lett, szultem is azota.

Annyira nem tudni, hogy most kinel hogy lesz.

ápr. 29. 07:51
 5/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A gyógyszer előtt tűpontos volt a menstruációm, a peteérést is minden hónapban éreztem, sőt, sokszor még fájdalmasabb is volt számomra, mint maga a menstruáció.

Tehát nem azért kezdtem el szedni, hogy beállítsa a vérzést, csupán azért, hogy ne legyek terhes.

Hát...akkor várok erősen, hátha...

😊

ápr. 29. 14:13
 6/13 anonim ***** válasza:
37%
Az abbahagytad mit jelent? Lejárt a 7 napos szünet és nem kezdtél el új levelet? A szünetben megjott a verzesed?
ápr. 29. 14:25
 7/13 A kérdező kommentje:

Az abbahagyás azt jelenti, kedves 6-os, hogy végleg leálltam a gyógyszerről.

Gondolom logikus számodra, hogyha csak szünetet tartanèk, akkor nem beszélnék menstruációról. Mivel fogamzásgátló szedése alatt nincs menstruáció.

ápr. 29. 19:12
 8/13 A kérdező kommentje:
Igen, a szünetben megjött a vérzés.
ápr. 29. 19:13
 9/13 anonim ***** válasza:
37%
Nem kell arrogánsnak lenni. Az abbahaygtam azt is jelenthet, hogy tegnap szedted be az utolsó szemet és konkrétan még a szünetben vagy. A fogamzásgátló szedése alatt ugyan hivatalosan megvonásos vérzések nevezik, mégis 1000 emberből 999 menstruációnak hívja.
ápr. 29. 19:48
 10/13 anonim ***** válasza:
67%

Adj magadnak 2-3 hónapot hogy helyre álljon.

Mivel írtad hogy előtte pontos volt, biztos vissza áll.

Nekem is szépen vissza állt.

ápr. 29. 22:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Fogamzasgatlo abbahagyasa utan mikor jon a menstruacio?

Az utolso szemet januar 20-an vettem be. Januar 25-en kezdodott az utolso megvonasos verzesem, szokasosan kb 4 napig tartott. Azota nem jelentkezett a menstruaciom. Mikor kezdjek aggodni? :D

Milyen tapasztalataitok vannak a fogamzásgátló abbahagyása után?

Kb. 5 évig szedtem egy viszonylag nagy hormontartalmú gyógyszert (Milligest), viszont a mellékhatások miatt az elhagyása mellett döntöttem nagyjából 3 hete. Mire számíthatok, mikor lesz az első menstruációm? Nektek mikor tért vissza, tapasztaltatok esetleg mellékhatásokat a leállás után?

Fogamzásgátló abbahagyása után mennyi időre rá jön meg az első menstruáció?

Kb. másfél éve szedek fogamzásgátlót, ezalatt kb 4 felét, mert PCOS-em van és mindig ezt írta fel a doktornő. Ugy döntöttem, megmondom neki, hogy nem szeretném többet szedni, kipróbálnék valami mást, természetesebbet. De nagyon félek a mellékhatásoktól. 1-1,5 hónapja...

Fogamzásgátló abbahagyása után normálisak ezek a tünetek?

2 hete hagytam abba a fogamzásgátlót. Azóta nagyon megnőtt a libidóm, de van kellemetlenebb tünetem is, ugyanis iszonyúan érzékeny a mellbimbóm, valamint az alhasam fáj, de nem görcsöl hanem mintha állandó nyomás alatt lenne. Nehéz leírni jó szavakkal. Valaki tapasztalt hasonlót?

Fogamzásgátló abbahagyása után rövid időn belül jelentkező tünetek? Többi lent.

2 és fél hete hagytam abba, pár napja szinte nonstop puffadok,wc-re menni is nehezebb (előtte sosem volt ezzel gond),lelassult az emesztesem is. Nagyon rossz. Volt valakinek így? Mennyi idő után múlt el ez? Tudok bármit tenni ami segíthet? Megyek majd nőgyógyászhoz...

Azália fogamzásgátló abbahagyása után kinek mennyi idő volt, amíg megjött a menstruációja?

Elsősorban olyanok válasza érdekel, akik már nem szoptattak, amikor abbahagyták. Fél éve szedem, nekem szedés mellett nem jött meg. Jó lenne legalább kb tudni, hogy már másnap számítsak rá, ahogy letettem a gyógyszert, 2-3 nap, mint normál fogamzásgátlónál vagy...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!