Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Drovelis 8. tabletta – már...

Drovelis 8. tabletta – már védett vagyok, ha nem a menstruáció első napján kezdtem el szedni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ma vettem be a 8. Drovelis tablettámat. Nem a menstruációm első napján kezdtem el szedni a gyógyszert. A tájékoztató alapján úgy értelmeztem, hogy 7 egymást követő, megfelelően bevett aktív tabletta után már kialakul a fogamzásgátló hatás.

Ebben az esetben a 8. tabletta bevétele után már védettnek számítok, vagy érdemes még várni, illetve kiegészítő védekezést alkalmazni egy ideig?

Köszönöm a válaszokat! 😊

jún. 3. 21:19
 1/1 anonim ***** válasza:

Hányadik ciklusnapon kezdtek el szedni? Ha a ciklus 2-5. napján, akkor igen, védett vagy a 8. napon:

"Elkezdheti a Drovelis szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az első 7 napban kiegészítő fogamzásgátló eljárást (például óvszert) is kell alkalmaznia."

Tehát a 8. naptól nem kell kiegészítő eljárás.

jún. 3. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Lehet cushing szindróma? Mi bajom lehet?

Drovelist fogi gátlót szedek másfél éve soha semmilyen bajom nem volt. Már egy hete barnázok ilyen slimeos darabos folyásom van. Illetve nagyon ronda lilás/piros csíkok alakultak ki a combom belső részén. Másfél év alatt felszedtem 5kilót de nem látom hogy sokkal...

Ezzel a módszerrel eltolhatom a menstruációmat?

Drovelist szedek ami ugye 24hormon tablettat tartalmaz 4placebot. A mensim mindig a placebo 3.napjan jon meg. Ha el szeretnem ket nappal tolni a kovetkezo menstruaciot csinalhatom azt hogy beveszem a 24aktiv tablettat majd a kovetkezo levelbol beveszek még 2-t (igy...

Drovelis fogamzasgatlot szedek 1 honapja. Nem ertem egyszeruen hogy kell szedni… egyszeruen lehetne mikor melyiket kell beszednem es hogy...

Regi gyogyszeremnel egy hetig menstruacio megkezdesekor nem kellett szednem es nem tudom h itt is ugy van e…. Meg ezek az iaktiv nem aktiv egyszeruen nem ertem

19 éves lány vagyok. A menstruációm mindig szinte napra pontosan jött. Pár hónapja vagyunk együtt a barátommal és fogamzásgátló mellett döntöttünk....

Először szedek gyógyszert, ennek a fajtának drovelis a neve és azért kaptam ezt mert a családban volt trombózisos és mivel én is örököltem ezért az orvos azt mondta nagyon kicsi az esély, hogy előhozza. A második levelemet fejezem be nemsokára. Az előző mensim helyett...

Drovelis fogamzásgátló mellett lehet menzesz kimaradás?

5 hónapja szedem rendszeresen a fogamzásgátló tablettát, és eddig mindig rendszeresen meg is jött a havim, egyszer sem késett. A tablettákat minden nap ugyanabban az időpontban pontosan be is szedtem, egy se maradt ki és nem is csúszott. Azonban tegnapra kellett volna...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!