Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » 49 éves vagyok kettő éve nem...

49 éves vagyok kettő éve nem menstrualok a klimax miatt, most viszont efy külföldi nyaralason megjött . Mi lehet?

Figyelt kérdés
Ezen a nyaralason többen ételmérgezést kaptunk . Rajtam kívül egy 20 éves lánynak is megjött , pedig nem kellett volna. Én 3 hónapja voltam nőgyógyászati rakszuresen , ultrahangon , vervetelen és minden rendben volt. Akkor mégis mi lehet ez? Persze ha elmúlt orvoshoz megyek
júl. 25. 05:56
 1/9 anonim ***** válasza:
18%

Édes fxszom hogy valaki ennyire nem tud aludni...

Ételmérgezéstől menstruáció.

Amúgy azzal az idegen 20 éves lánnyal mást is megbeszéltél vagy csak a váratlan menstruációt?

Meséld már el hogy zajlik egy ilyen beszélgetés:

Te képzeld a Józsi a 216-osból fosik mint az állat. Reggel mesélte. Tényleg? Képzeld nekem meg 3 év után újra megjött. Nem mondod képzeld nekem is pedig jövő héten kellene...

Biztos a pástétom az oka...

júl. 25. 07:41
 2/9 anonim ***** válasza:
75%

1#

😀

Valahogy így kell elképzelni. 😀

júl. 25. 08:31
 3/9 anonim ***** válasza:
72%
Én akkor szoktam orvoshoz menni, amikor beteg vagyok, nem akkor, amikor már elmúlt. Ha 3 hónapja minden okés volt, akkor szerintem az ételmérgezés miatt borult fel kicsit a hormonháztartásod és a májadat érdemes kímélni, hogy rendbe tudj jönni, de jobb lenne, ha orvoshoz fordulnál (amíg beteg vagy).
júl. 25. 09:08
 4/9 A kérdező kommentje:

Nem írtam hogy szerintem az

ételmérgezéstől jött meg. Inkább arra céloztam hogy elég sokk érte a szervezetet .

Az idegen lány a lányom . Egyéb gondolat van még amivel baszogatni szeretnél?

júl. 25. 09:08
 5/9 anonim ***** válasza:
16%

3

A méh nyálkahártya átlag 24 nap alatt épül fel, majd a ciklus végén leválik és átlag 4 nap alatt kiürül.

Egy ételmérgezés erre semmilyen hatással nincs.

Egy váratlan huvelyi vérzés altalaban NEM nyálkahártya, hanem alvadek.

júl. 25. 10:50
 6/9 anonim ***** válasza:
28%

Nem tudhatod, hogy mikor kellett volna a lányod menzeszének megjönnie, ugyanis nem követed LH teszttel a ciklusát.

Egy élettani menstruációs ciklus 21-36 nap között mozog, a peteérés időpontjától függően.

júl. 25. 11:51
 7/9 anonim ***** válasza:
20%
#5: Ahogy a gyógyszerek is kölcsönhathatnak egymással és okozhatnak olyan mellékhatásokat, ami furcsának tűnhet, úgy egy ismeretlen toxin kb. bármit. A toxinok akadályozhatják a ciklust szabályozó hormonok lebontását. Érdekes, hogy van vérzés fogamzásgátló mellett is, peteérés nélkül is.
júl. 25. 14:12
 8/9 anonim ***** válasza:
anyukámnak akkor volt ilyen problémája amikor miomat találtak utána 🤷🏻‍♂️
júl. 26. 01:35
 9/9 anonim ***** válasza:

"nőgyógyászati rakszuresen , ultrahangon"

Nincs összefüggés a vacsorán evett tengeri rákkal.

Az egy helyen lakó lányok ciklusa gyakram összeszinkronizálódik.

aug. 1. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Külföldi országokban is ugyanúgy tabu a menstruáció, mint Magyarországon?

Ugye Magyarországon tudjuk, hogy mennyire nem szívesen beszélünk róla, meg mennyire cikinek gondoljuk, de kérdés, hogy mi lehet a helyzet külföldön? Európa többi részén, vagy akár Amerikában, Ázsiában is ugyanúgy tabu a menzesz, mint hazánkban? Mit gondoltok?

Külföldi országokban van valamilyen eltérés a menstruációval kapcsolatosan?

Úgy értem a kérdést, hogy melyik országban mit használnak, milyen eszköz van elterjedve, illetve hogyan viszonyulnak az emberek a menstruációhoz, milyen a közvélemény. Mely országok térnek el a magyar mensi-szoksásoktól és miben?

Tb nélkül kvázi külföldiként is lehet menni állami klinikára nőgyógyászati kivizsgálásra?

Vagy csak magánhoz? Ha reggel beülök a váróba, van rá esély, hogy sorra kerülök, vagy mindenképp időpontot kell foglalni? Még soha nem voltam, sajnos nem tudom, hogy megy.

Külföldi állampolgárnak fogamzásgátló receptre?

A feleségem tartózkodási kártyával tartózkodik itt. Kifogytunk a fogamzásgátlóból és ezt csak receptre lehet kapni. Nőgyógyászaton írnak receptet külföldieknek?

Nőgyógyász külföldinek?

A feleségemnek keresek nőgyógyászt Budapesten, aki lehetőleg nem csillagászati áron vizsgálja meg. Hova érdemes vinni? Mennyibe kerül cca egy átlagos vizsgálat?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!