Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hüvely gomba lehet?

Hüvely gomba lehet?

Figyelt kérdés
Egy jó ideje havonta előjön menstruáció előtt - közben és utána egy ideig hüvelyszárazság viszketés emiatt megvakarom és még sikerül kidörzsölnöm/felsértenem belül.. a hüvely körül és a kisajkakon belül van ez a viszketés. Ha bekenem canestennel eddig nem váltott ki semmilyen reakciót de most 3 napja viszket kenegetem napi egyszer de a tegnapi és a mai csípő égő érzés ahogy a krémet rá kentem de aztán elmúlik/megnyugszik a terület. Voltam múlthónapban nőgyógyásznál megjött az eredmény de minden jó.. ilyenkor mit tudok csinálni?

szept. 1. 22:18
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem váltottál fehérneműt (az anyagára gondolok), és/vagy mosószert vagy tusfürdőt? Az is okozhat ilyet.
szept. 2. 06:56
 2/5 anonim ***** válasza:
Illata rendben van? Nem túrósodik meg hasonlók...?
szept. 2. 07:09
 3/5 A kérdező kommentje:
Az illata nem kellemetlen viszont ahogy mosakodtam felnyúltam mert azt olvastam, ha candida, akkor bent a hüvelyben fehér túrószerű dolog van.. és sajnos olyan, sőt pluszban sárgás zöldes zselé szerű váladék van.. szó szerint hányingerem van magamtól .. nem tudom mi tévő legyek … canestennel kenegetem továbbra is holnap pedig felhívok nőgyógyászt hogy amíg nem jutok el addig mit tudok tenni.. másnak esetleg valami bevált tipp amíg nem kapom meg az időpontot?
szept. 2. 18:32
 4/5 anonim ***** válasza:

Igen akkor ez sanszosan gomba lehet, Canesten hüvelykúp általában megoldja a problémát.

Nem ártana a partneredet is kezelni.

szept. 2. 18:43
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat
szept. 2. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Mire utalhat az ajkak hámlása?

A viszketés és a pirosodást szoktam olvasni meg hallani másoktól is de azt, hogy ilyen fehér pikkelyszerűen hámlik, azt még senkitől és úgy érzem egyedül vagyok ezzel. Mert a tüneteim között van ugye a viszketés, pirosság néha, folyás (betét nélkül nem tudok lenni), és...

Valakinek segített a körömvirág krém hüvelyi gombás fertőzésre?

Ha igen, mennyi idő alatt és mik voltak a tüneteid? Kérem csak a kérdésre válaszoljanak!

Jártatok már úgy, hogy így elfajuljon a gombásodás lent?

Kórházban voltam 1 hetet kb és pont előtte vizsgált nőgyógyász, azt mondta hogy csak a ph-m kell rendbe tenni és más bajom nincs. Ott töltöttem végül 1 hetet műtét miatt a kórházban és már ott éreztem, hogy fáj alul a bőröm ahogy törlöm magam, de mondom biztos csak...

Lehet hüvely gomba attól ha a párom mással volt ?

ritkán szeretkezünk de elöjőtt újból és újból ? Kérdeztem tőle tagadta, túlzott tisztálkodásra fogta más egészségügyi baj nincs. Orvosom azt mondta sokszor irt már fel kupot. Nem tudok másra gyanakodni.

Másnál is volt már ilyen?

Hormonális zavar miatt kellett norcolutot szednem 1,5 hétig. Vasárnap hagytam abba a gyógyszert azóta nagyon éget a hüvelybemenetem.Pisilésnél szintén fáj ha picit odafolyik, sokat is pisilek ami nagyon büdös és tömény pedig sokat iszok.Megnéztem nincs semmilyen külső...

Mi segít a folyamatos hüvely gomba megelőzésében?

November óta állandóan hüvely gombám van, ez már vagy az ötödik, vagy a hatodik kör. Párkapcsolatban vagyok 5 éve, így ez baromi sz@r. Állandóan 2 hét szünet már lelkileg megterhelő, intimitás nélkül a kapcsolat is rosszabb, a közérzetem nulla, az állandó 60 fokon...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!