Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Klion tablettát szedek gyullad...

Klion tablettát szedek gyulladásra. Most akarok majd Klion kúpot is használni. Viszont becsuszott egy kis baki. Bekellene vennem egy 72órás tablettát, de olvastam hogy más gyógyszerrel kockázatos kombinálni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Ne vegyem be aznap a gyulladáscsökkentőt?

2013. máj. 30. 02:41
 1/10 Salx Narval ***** válasza:
Hívd fel a dokidat reggel és kérdezd meg, ennél nincs jobb ötletem.
2013. máj. 30. 03:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
Azt ne tedd,h magadtól nem veszed be a Kliont! Végig kéne szedned rendesen. Kérdezz meg orvost,h mit tegyél!
2013. máj. 30. 07:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 bensdorp ***** válasza:

Mindenképp vedd be a 72 órás tablettát, és minél hamarabb, mivel annál hatékonyabb! A Klion miatt sajnos egy kicsit csökkenhet a hatékonysága, mivel a Klion egy antibiotikum (nem gyulladáscsökkentő, csak azért adják kismedencei gyulladásra, mivel annak hátterében leggyakrabban fertőzés áll), az antibiotikumok pedig a természetes bélflórádat is megtizedelik, a bélbaktériumok nélkül pedig csökken a végbélből történő hormonvisszaszívás a keringésbe. A 72 órás tabletta hatáscsökkenése azonban nem lehet olyan mértékű, hogy emiatt veszítse el a hatását, mivel óriási adag hormon van benne. A Kliont elhagyni felesleges, ha már több napja szeded, ugyanis a bélflórádra már valószínűleg így is hatással volt - ha most abbahagynád, már nem épülne vissza olyan gyorsan, hogy az számottevő legyen.

Tehát: 72 órás tablettát nagyon gyorsan, a Kliont pedig nyugodtan szedd tovább!


egy gyógyszerész

2013. máj. 30. 13:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:
Ma voltam a dokinál és nem az Escapelle-t hanem EllaOne-t írta fel.Megkérdeztük 2 helyen is de nem volt ilyen gyógyszer.Holnap reggelre készítik el nekem, az egyik gyógyszertárban.Állitolag ez 5 nappal utána is hat még. Tisztelt Gyógyszerész úr/hölgy mi a véleménye erről a gyógyszerről? Ha bárki másnak van ezzel kapcsolatban tapasztalata kérlek írjatok. Köszönöm!
2013. máj. 30. 15:19
Hoxa.hu, ahol megtalálhatod a hangod
 5/10 bensdorp ***** válasza:

Az EllaOne egy eltérő hatásmechanizmusú, viszonylag új gyógyszer (2009-ben jelent meg), de az elmúlt 4 év szakirodalmi adatai alapján hatékonyabbnak mutatkozik az Escapelle-nél (átlagosan 85%-os hatékonyság a 70%-kal szemben). Hatástartamát tekintve is előnyösebb: ahogy a doktor úr is mondta, 5 napig is kielégítő a hatékonysága. Ezenkívül az általa okozott cikluseltolódások is általában kisebb mértékűek. Viszont nincs még elegendő adat a magzatkárosító hatásáról, vagyis ha a terhesség mégis fennmarad, akkor milyen hatással lehet a gyermekre. Összességében jobb választásnak tartom az Escapelle-nél.


u.i.: Gyógyszerész hölgy, de miután én is letegeztelek a "fórumetikett" miatt, kérlek, Te se tedd másként! :) De nagyon köszönöm a tiszteletet és a bizalmat!

2013. máj. 30. 16:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
Most nem tudom mit higgyek. :)A doktornő azt mondta hogy ez a gyógyszer pont ezért jó szerinte, mert hogy ha fennmarad a terhesség, az EllaOne nem károsítja a magzatot.Akkor miről beszélt? Nem jó orvos ön szerint?Váltsak? Nekem szimpatikus nagyon, de most voltam nála először. Egyébként olvastam a beteg tájékoztatóját és olvastam rajta hogy kismedencei gyulladás esetén nem alkalmazható.Na most én ezt mondtam a rendelőben hogy fennáll a gyulladás, de ezt írta akkor is. Jelenleg a 2.napba vagyok...
2013. jún. 1. 08:23
 7/10 A kérdező kommentje:
Ne haragudj a magázásért megint de elfelejtettem :) tehát "szerinted"? :D
2013. jún. 1. 08:24
Kvízjáték online és ingyenes
 8/10 anonim ***** válasza:
Az orvos nem mondhatott mást,hiszen egyik tabletta sem 100%-os. Találkoztam már olyan esettel,h Fertilan,Rigesoft után abortuszra ment a hölgy. Ha a gyulladásodat kezelik, szedd be a gyógyszereket.
2013. jún. 1. 09:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 bensdorp ***** válasza:
Továbbra is azt mondom, hogy meglátásom szerint ez egy igen hatékony gyógyszer, és javaslom a mihamarabbi bevételét. (Bár hosszabb a türelmi idő, ennél a gyógyszernél is egyre nő a megmaradó terhesség valószínűsége.) Ahogy írtam, még nem bizonyították be széleskörű vizsgálatokkal a magzatkárosító hatásoktól való mentességét, de ez nem jelenti azt, hogy magzatkárosító lenne. Csak benne van a pakliban, de valószínűleg nem káros (ha biztosan és súlyosan az lenne, az elmúlt 4 évben már valószínűleg fény derült volna erre). Az orvostudomány nem teljesen egzakt, rengeteg út követhető rajta, és többféle megoldásmenet található, különböző orvosok másképp döntenek a rendelkezésre álló információik alapján. Bízz az orvosodban, különösen ebben a sürgős esetben nem tehetsz mást! A legjobbakat kívánom!
2013. jún. 2. 17:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Sokat segítettél! Igazán köszönöm Neked!:)
2013. jún. 2. 22:16
Idősebbek is elkezdhetik online és ingyenes rejtvényfejtő játékunkat

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
