Mellvizsgálat? Ti magatoknak hogy oldjátok meg?
Én folyton úgy érzem, hogy csomó(k) van(nak) benne. Jelenleg is. Egyszerűen nem érzem hitelesnek a saját magam vizsgálatát, nem nyugtat meg - főleg, mivel mondom, mindig bajt érzek. Egyszer már UH-on és mammográfián kötöttem ki (pedig állítólag utóbbit csak idősebb korban végzik), annyira paráztam, de nem volt semmi.
Fura, mert megkérdezték többször a dokik, hogy mindig eltért-e a melleim mérete, és mindig befordult-e a bal mellbimbóm. Ez persze még erősíti a parámat. Havonta csak nem mehetek UH-ra???
Ja, közben nézem a netet, több helyen írják, hogy a mammográfia sem hatékony, sőt, káros is lehet, mert kimutathat olyasmit, amiből lehet, hogy nem is lett volna később sem semmi.
Kétszer talált a nőgyógyász 1 cm körüli valamit az elmúlt évek során, ami mégsem az volt.
Folyton parázok.
Nyugi!
A mell rák kialakulásához is évek kellenek. Ha rendszeresen ellenőrzöd, akkor az orvosnál is megbízhatóbban tartod "karban". Ő már csak a 1-2 cm-esnél nagyobbat veszi észre, hiszen nem ismerheti úgy a melleidet, mint te.
Mert akkor lassan meg kellene tanulnod az otthoni vizsgálatot mindenképpen.
45-65 közötti nők a legveszélyeztettebbek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!