Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Terhesség 35év fölött milyen...

Emi 79 kérdése:

Terhesség 35év fölött milyen kockázatokkal jár?

Figyelt kérdés
mik a kötelező vizsgálatok,a szülés mennyivel lehet nehezebb?

2014. máj. 15. 11:14
 1/6 anonim ***** válasza:
Csak egy terhelése vércukorral nehezebb, a többi ugyanolyan. Attól függ, hány éves vagy. Ha elmúltál 37, akkor javasolni fogják a magzatvízből való mintavételt, azt hiszem a Down-kór kiszűrésére, és el kell menni genetikai vizsgálatra. Én 35 múltam, mikor szültem. Nekem csak egy terheléses vércukorral volt több, azt hiszem a 12. héten. A szülés szerintem a fizikumodtól is függ, inkább a regenerálódás lehet nehezebb, bár nekem nincsenek negatív tapasztalataim.
2014. máj. 15. 11:21
 2/6 anonim ***** válasza:

Terheléses vércukormérés minden kismamának kötelező, nem csak 35 felett.

35 felett ajánlják a magzatvíz-mintavételt, mivel ilyen életkor felett rohamosan nő a különböző kromoszómarendellenességek (pl. Down-kór) előfordulási gyakorisága, de természetesen nem kötelező.

2014. máj. 15. 11:24
 3/6 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy kötelező, csak 35 felett nem egyszer mérik, hanem kétszer. Legalábbis Nyíregyházán.
2014. máj. 15. 11:25
 4/6 anonim ***** válasza:
Jah, értem:)
2014. máj. 15. 11:27
 5/6 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat :)
2014. máj. 15. 21:16
 6/6 anonim válasza:
én 38 éves vagyok és 21 hetes terhes ,nekem Debrecenbe kellett menni genetikai uh-ra utána ott vették le az afp-t ,viszont még terheléses vércukron nem voltam majd csak a 24-26.-héten kell menni!!!Itt Miskolcon csak egyszer mérik!!
2014. máj. 17. 05:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!