Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Melyik csonttörés a legrosszab...

Melyik csonttörés a legrosszabb az említettek közül?

Figyelt kérdés

okt. 27. 23:23
A kérdező szavazást indított:
Kéztörés
Kartörés
Lábtörés
Bordatörés
Nyílt csonttörés
Gerinctörés
21 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
64%
A gerincet mondanám, ugyanis gerintörés esetén bénulás vagy légzésleállás is bekövetkezhet. Viszont a nyílt törésnél is fentáll a veszélye egy fertőzésnek, ezáltal konrét végtagvesztésnek is. A maradék 4 közül max a bordatörés okozhat komolyabb légzési nehézséget, de nincs egyszinten a gerinccel. Természetesen egyik sem jó ha bekövetkezik!
okt. 27. 23:53
 2/11 L.. István ***** válasza:
51%
Egyértelműen a gerinctörés. Illetve nem írtad, de ott van még a combnyaktörés, főleg időseknél. Az elviszi őket.
okt. 28. 05:02
 3/11 Ypszilon1980 ***** válasza:
85%
Ezt nem lehet igazán ezek alapján eldönteni. Milyen szempont alapján? Pl. egy kompressziós csigolya törésnél sokkal súlyosabb és azonnali kezelést igényel egy nyílt törés.
okt. 28. 06:02
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem a combnyaktörésbe halnak bele. A legtöbbem a fekvésbe, mozgáskorlátozottságba.
okt. 28. 06:24
 5/11 anonim ***** válasza:
38%
Szerintem is a gerinc törés a leg veszélyesebb. Amúgy én most épp lábtörés miatt vagyok gipszben🩼
okt. 28. 06:31
 6/11 anonim ***** válasza:
51%
Már milyen szempontból?? Fájdalom skálán vagy hosszú távon?
okt. 28. 07:23
 7/11 anonim ***** válasza:
Neked melyik van/volt kérdező?
okt. 28. 11:36
 8/11 A kérdező kommentje:
7-es nekem nyílt kartörés volt és kint volt a csont
okt. 28. 11:46
 9/11 anonim ***** válasza:
45%
Én a lábra és a gerincre vagyok kíváncsi. Kipróbálnám a lábtörést, majd később a deréktól lefelé bénulást.
okt. 29. 02:30
 10/11 anonim ***** válasza:
67%
Mindkét karom volt már törve illetve egy bordám és nyílt combcsonttörésem is volt. Utóbbi a legrosszabb ezek közül, majdnem elvéreztem és életem végéig mankóval fogok járni.
okt. 29. 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!