A magassarkú, ami eddig sosem, most feltörte a sarkam, mit tegyek?
Tavaly májusban vettem egy magassarkút, eddig sosem törte fel a lábam, kényelmes cipő volt. Vasárnap viseltem is, aztán hétfőn ahogy sétáltam benne a buszhoz, feltörte a sarkamat, azóta pedig ott van rajta egy seb, ami eléggé fáj. Var nem képződik rajta, ott az eleven bőr, és szerintem be is van dagadva kissé a sarkam felett, ahol a seb van. Alapvetően nem fáj, csak ha cipő van a lábamon, viszont mivel hideg van, nem tudok papucsban járni iskolába, ráadásul most írjuk a próbaérettségit is, így a papucs végképp nem opció, mivel ünneplőben kell lenni.
A sebbel mit tudnék kezdeni? Sebtapaszt tegyek rá, vagy valamilyen krémet esetleg? Vagy hagyjam majd jobb lesz? Igazából nem zavarna annyira, csak tényleg fáj cipőben, és nemrég viszketni is kezdett...
Másrészt mitől lehet az, hogy ennyi hónapon keresztül minden rendben volt a cipőmmel, és egyszer csak feltörte a lábam? Valami tanács hogy többet ez ne forduljon elő?
Minden választ nagyon köszönök!

válasza:

válasza:

válasza:A kérdés második felére válaszolnék: változik a láb időnként, főleg, ha még növésben vagy. De pl.: terhes nők esetében is a talp szélesedhet, nagyon lehet a lábméret. Emiatt (tehát az életkor-, a környezet-, az éghajlat miatti változás) változhat a lábad: ami korábban jó volt cipőben, az ma már nem biztos, hogy jó, mert szorít, feltör, stb.
De a cipő a nem használattól is változik: a hőmérséklet (szobai-, kinti), az ápolása/nem ápolása is fontos tényező.
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
#3 a másik lábamnak semmi baja, csak a jobb lábamnál törte fel, és mivel eddig probléma nem volt ezzel a cipővel, úgy gondoltam majd ha meggyógyul a lábam akkor megint viselem, ha éppen elegánsban kell lennem.
#4 neked is köszönöm a magyarázatot, így már jobban értem, ugyanakkor az még mindig rejtély számomra, hogy lehet az hogy egyik napról a másikra törte fel a lábam, amikor a klíma, a lábam mérete nem változott cseppet sem, és vasárnap több ideig is rajtam volt, mint hétfőn mikor a buszhoz mentem.

válasza:További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!