Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Sokan miért ragaszkodnak a...

Sokan miért ragaszkodnak a hagyományos gipszhez?

Figyelt kérdés
Úgy értem már sok sok éve van helyette könnyített gipsz, műanyag gipsz.

ápr. 1. 10:49
1 2 3
 11/22 kornel1980 ***** válasza:
50%
az első 1-2 hétben jobb a hagyományos gipsz, utána jöhet szóba a könnyített, de ez nem támogatott saját zsebes megoldás.
ápr. 3. 22:12
 12/22 anonim ***** válasza:
Talán nem is ajánlják fel. Nekem legalábbis nem ajánlották, viszont rákérdeztem, és akkor már mondták. Sőt egy fél tornacipőt is felajánlottak hozzá, és rászabták a gipszes lábamra. Így a főváros másik végébe is el tudtam menni tömegközlekedve. Csak a felemás cipőről látszott, hogy valami van.
ápr. 6. 20:03
 13/22 anonim ***** válasza:
50%
Engem nem kérdeztek. 4 ujjam és egész kezem gipszben. Átgipszeléskor az orvos annyit mondott hogy úgy is nyakba kell kötni ezért a sima gipsz jó. Óriás gipszkesztyű van rajtam mindenhol bámulják vs kérdezik hogy törtem el így h ekkora gipsz kell ..
ápr. 11. 22:06
 14/22 anonim ***** válasza:
50%
Kik ragaszkodnak? Én valaszthattam,a könnyítettet valasztottam.igen, fizetős,de szerintem nem minden törésnél opció
ápr. 17. 20:21
 15/22 anonim ***** válasza:
50%

Mindkét lábam gipszben van. Először gipszsínt tettek rá és 1 hét után gipszeltek át de nekem maradt a fekvőgipsz, nem állhatok lábra még 2 hétig.

Az orvos azt mondta nem lenne könnyebb annyival a fizetős gipsz és úgyis feküdni kell így maradt a sima gipsz csak körkörös csizmakat kaptam.

3.hettol kapok majd járógipszeket és akkor viszont kérni fogom a könnyített gipszet.

ápr. 29. 12:59
 16/22 anonim ***** válasza:
50%

Kezemet kellett gipszbe tenni. Hétfőn gipszeltek, 4 ujjamat teljesen és könyékig.

Jövő hétfőn megyek kontrollra, gipszkontroll van írva.

Ínhüvelygyulladásnál is adnak könnyített gipszet? Ezt nem kérdeztem az orvostól. Érdemes?

5 hetet lesz gipszben és végig ekkora gipsz marad.

ápr. 29. 13:08
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Végig nyakba kell felkötni, szerintem jó a sima gipsz is így. Ha ujjakat is gipszelnek attól hogy műanyag a gipsz kisebb nem lesz.
máj. 2. 13:11
 18/22 anonim ***** válasza:

Lábfejemet műtötték, mindkettőt egyszerre. Így előre tudtam hogy gipszbe tesznek utána, 3 hétig fekvő és utána majd járó mindkét lábra.

Nem volt választás, az orvos mondta hogy sima gipsz lesz, eleve nem szokott módon gipzeltek hanem az egész lábfej ujjakkal. Mint egy csizma.

Egy hétig bent feküdtem, körkörös gipszekkel engedtek haza.

Járó gipsz szintén zárt lesz, de az is csak azért járó mert majd ráállni szabad de úgy tudom hogy max kerettel WC-re ki és vissza lehet menni. És az már lehet könnyített.

Kinek mennyibe került a járó gipsz ?

máj. 6. 13:20
 19/22 anonim ***** válasza:
Fekvőgipsznél nincs sok értelme a könnyítettnek, szerintem nem is csinálnak olyant csak járógipsznél, vagy kartörésnél. Nekem a lábamon volt, 10000 körül volt 10 évvel ezelőtt.
máj. 6. 13:29
 20/22 kornel1980 ***** válasza:
Sín-gipszet nem sok értelme van könnyítettből csináltatni, körkörös fekvőt már nagyobb kényelmi szempontból.
máj. 6. 18:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Kína miért ragaszkodik a nemzetközi szabályokon alapuló világrendhez, az országok egyenlőségéhez, szuverenitásához, ENSZ normákhoz, határok...

- Amikor az USA 1999-ben megtámadta Szerbiát, 3 hónapig bombázta (többek között a kínai nagykövetséget is Belgrádban) és elvette Koszovót, Kína elítélte az amerikai agressziót és Koszovó elszakítását, függetlenné nyilvánítását sem ismerték el, a nemzetközi jog...

Sokan miért ragaszkodnak még mindig a hagyományos szerepekhez? Abba nem gondolnak bele, hogy ez a szabadság korlátozása?

Gondolom már nektek is mondogatták azt, hogy nőként ilyen legyél, férfiként olyan, mert ez a vonzó és, ha nem leszel ilyen akkor nem vagy nőies, férfias és nem leszel vonzó. Ezt az egészet mindig leöntik azzal, hogy ez biza evolúció, biológia ez egyfajta ász, hogy ne...

Férfiak! Milyen bevált borotvát tudtok ajánlani? Apukám arcszőrzete nagyon-nagyon erős, a borotvapengék két használat során sírva dobják el maguktól...

Elektromos borotvát nem szeretne, mert szerinte nem eredményez olyan puha, szőrmentes végeredményt, mint a hagyományos.

Van itt olyan lány, aki nem ragaszkodik a hagyományos véleményhez, miszerint "semmilyen nő nincs magával megelégedve", hanem elismeri magáról azt, hogy ő jól néz ki?

Tehát elismeri, hogy neki szép arca, jó mellei, feneke, jó alakja van, és még a puncija is kívánatos. A kérdés nem provokáció. Tényleg érdekel, hogy ez mennyire gyakori! Azt nem kérem, hogy képet is mutassatok (bár lehet, ha akartok), csak legyetek őszinték! Köszönöm a válaszokat. 29/F

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!