Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Rozsdás szögbe léptem erdőben,...

Rozsdás szögbe léptem erdőben, lehet bajom?

Figyelt kérdés

Nem vérzett,de felhőköltem amikor beleléptem. Elvileg csak nagyon picit ment át a talpbetétemen, plusz zokni is volt rajtam. 10 évnél régebben kaptam tetanuszt.

Helye picit látszódik. Csatolom a lábképeket.

Sürgősségin betadinet és jódot mondtak meg hogy menjek sebészetre ha baj van.

Mire figyeljek vagy eroltessem hogy adjanak oltást?

[link]

[link]

A talpam közepétől kicsit kifelé van és hátrébb

júl. 4. 16:03
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

De ha nem vérzik, nem keletkezik folytonossági hiány a bőrödön, bele se megy a bőrödbe/húsodba - nem tudom hogy ragozzam még, hogy nem sérül a bőrfelszín - akkor mégis hogy a fészkes fityfenébe kapnál VÉRmérgezést???

Én ezeken a képeken a világon semmi szúrásnyomot nem látok. Ezzel komolyan az ügyeletet fárasztottad?

júl. 4. 16:06
 2/12 anonim ***** válasza:
Car lehet egy egész életet a haláltól rettegve végigélni.
júl. 4. 16:13
 3/12 anonim ***** válasza:
Semmi bajod nem lesz. Ahhoz mélyebb szúrás kellene. Húzd szét a sebet és öntsd tele betadine-al. Vagy betadine krémet masszírozz bele mélyen a sebet széthúzvan. A tetanusz baktérium főleg leve
júl. 4. 16:18
 4/12 anonim ***** válasza:
47%
gőtől elzárt, mély sebekben szaporodik.
júl. 4. 16:19
 5/12 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy sérült volna a bőr, nem látok ilyesmit.

A tetanusz tüneteire (fény, vagy hang kerülése stb) keress rá, vagy ha piros csík indulna a "seb"-től. A fájdalmat a hirtelen nyomás okozhatta.

júl. 4. 16:20
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

3

Én semmiféle sebet nem látok a képeken.

júl. 4. 16:23
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Volt időm elmenni ügyeletre. Amúgy ha csak magamról kéne gondoskodnom akkor nem mentem volna de nem engedhetem meg magamnak a kockázatot hogy baj legyen a gyerekem miatt. Nincs mit széthúzni mert nincs seb sem csak még mindig érzem a szúrás érzetet.

Octaniseptet tettem rá. Az alkoholos fertőtlenítő még nem is csípte így már nyugodtabb vagyok

júl. 4. 16:56
 8/12 anonim ***** válasza:

3-as vagyok

Az octenisept is jó.

júl. 4. 17:09
 9/12 anonim ***** válasza:
Valaki karikázza már be nekem hol van a sérülés a képen mert nem látom.
júl. 5. 11:16
 10/12 anonim ***** válasza:

9-es: nincs seb, csak egy idióta, aki nem tud értelmezni egy olyan egyszerű dolgot, hogy vérmérgezést akkor lehet kapni ha a VÉRÁRAMBA kerül a kórokozó és aki ezzel rabolja az amúgy is leterhelt eü idejét... Ő maga írta: "Nincs mit széthúzni mert nincs seb "

Tök jó, hogy NEKED volt időd elmenni ügyeletre, csak éppen az ott dolgozóknak felesleges munkát adtál + tovább növelted a várakozási időt azok számára, akiknek esetleg tényleg volt valami bajuk.

júl. 5. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Kell tetnusz? 1 hete, este sötétben egy ismerősöm nyaralójában felbuktam és megsérült a lábszáram. Kicsit lassan gyógyul és ami gond, MA VOLT A...

Már mentünk haza. Nem foglalkoztam vele. Hazaértünk és lefertőtlenítettük, meg párszor Tetránnal kentem azóta. Nem is az a félelmem, hogy mintha lasabban gyógyulna, mint szokott. Hanem, HOGY MA LÁTTAM MEG MI SÉRTETTE FEL A LÁBAN. ROZSDÁS, TALAJ KÖZEL DRÓT. Ezután...

Lehorzsolta a rozsdás sampontartó az ujjamat lehet tőle bajom?

Szóval az albiban ahol lakok,a sampontartó már elég rozsdás a fürdőbe ebben nyúltam a samponért és kicsit lehorzsoltam az ujjamat,alig látszik meg nem is vérzett,ettől még nem kaphatok vérmérgezést ugye? Tetanusz oltásom nincs. Csak nagyon parazok ettől bekentem...

Rozsdás dugótól ugye nem lehet semmi bajom?

Fürdök éppen, feláltam és a bal nagylábujjam körme alatt elkezdett egy picit vérezni. Dugónak van az a fém része, amit megfogsz amikor kihúzod, az volt rozsdás. Már nem vérzik. Anyukámat megkérdeztem erről, azt mondta nincsen semmi baj. Anyukámnak igaza van, nem kell...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!