Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Vádli görcsölés? Mit csináljak?

Vádli görcsölés? Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Péntek éjjel valami eszméletlen fájdalommal begörcsölt a lábam, illetve egy görcsöt éreztem benne a vádlimban. Annyira fájt, hogy még sírtam is miatta, szóval tényleg elég rossz volt. Elkezdett felfelé mozogni és még erősebben görcsölt, teljesen összehúzta a lábamat, nem bírtam kinyújtani se. Azóta is nagyon nehezen nyújtom ki és ha mozgatom ha nem, akkor is érzem benne azt a görcsöt, ha ráállok a lábamra akkor a talpamban is nyilalló fájdalmat érzek, lábfejemet pedig alig tudom mozgatni, mert akkor is húzódik a vádlim, meg érzem hogy az a görcs/csomó/akármi elkezd görcsölni és húzza össze a lábam.

Kentem rá jópár féle kenőcsöt, izomlazítót, fájdalomcsillapítót is vettem be, fásliztam, borogattam két napig, semmi se használ.

Kérdésem az lenne, hogy mégis miféle görcsölés ez, és szerintetek mit kezdjek vele?

Köszönöm a segítséget előre is!

2016. jún. 19. 16:23
 1/6 anonim ***** válasza:
Szedj magnéziumot, egyél banánt!
2016. jún. 19. 16:43
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Időnként nekem is szokott, évente két-három alkalommal. Valóban baromira tud fájni, ez nem a kis közönséges görcs, amit sokan megtapasztalnak (és nem is értik, hogy nekem mi fáj annyira). Velem is többször előfordult, hogy még egy darabig éreztem a lábamban és óvatosnak kellett lennem, nehogy újra elkapjon. Én nem kenegetni szoktam, hanem nyújtógyakorlatot végezni. Egyenes, összezárt lábakkal állj, és a görcsös lábaddal ellentéttes kezeddel nyújtózz a görcsös lábad lábfeje felé. Ezt akkor is alkalmazhatod, ha úgy érzed közelít a görcs. Amikor meg elkap a görcs, akkor ne is próbáld kinyújtani, mert csak rosszabb lesz és úgyse sikerül. Tartsd a lábad felhúzva (mintha térdelnél) és a kezeddel (a legjobb mindkettővel) ragadd meg a talpad alját (fennt a lábujjaid alatt lévő két "dombot"). Így húzd a lábfejed felfelé. A görcs továbbra is ott lesz egy darabig, de ez a pozíció segíteni fog, hogy hamarabb kibírhatóvá váljon. Ha túl hamar elengeded a lábfejed és megpróbálod kinyújtani a lábad akkor viszont újra teljes erőre kaphat a görcs (és megint úgy érzed majdmintha az izmaid kökeményre válva hullámoznának). A pozíció hátránya, hogy nekem közben többször is előfordult, hogy a tartástól a combom is begörcsölt a csípőm közelében. De az közel se ilyen rossz.
2016. jún. 19. 16:47
 3/6 A kérdező kommentje:

Ú, köszi mindkettőtöknek :)

Kipróbálom majd a gyakorlatokat, bár azt hiszem majd közbe össze fogom pisilni magam mert még a kis szellőtől is nagyon fáj :D

Ment a zöld!

2016. jún. 19. 17:24
 4/6 anonim ***** válasza:
Nekem összesen vagy ötször volt ilyen, úgy éves szünetekkel, fogalmam sincs, mi okozta, most már úgy tíz éve nem volt. Én se értettem, miről magyaráz a többi ember, hogy görcs állt a lábába, mert nekem ilyenkor üvölteni lett volna kedvem a fájdalomtól, úgyhogy én azt hittem ez a görcs, másmilyenem sose volt :) Nekem is alvás közben volt mindig, szintén a vádlimban. Én azonnal erősen masszírozni kezdtem ilyenkor utána és attól jobb lett, aztán egy olyan három-négy nap alatt múlt el teljesen.
2016. jún. 19. 17:47
 5/6 anonim ***** válasza:
Nalam magnézium hiány esete fordul elő, baromi kellemetlen. Másnap beveszek par magne b6- ot, es nyoma sincs.
2016. jún. 19. 20:12
 6/6 akos127 válasza:

Hello!

Akkor nekem van a legroszabb!

Nekem minden este ágyban lefekvés után, sokszor a legmélyebb álmomban jon elo, illetve jott elo.

59 éves vagyok és kb 15 éve kezdte.

Aztaán szépen lassan felhuzódott a combra elol és hátul. A legroszabb amikor egyszerre mind a ketto, na akkor nem tudod hogy levegot ne vegyél vagy ordíts. Néha még az esti látogatás a wc-re is ulés kozben!

Mo.-n nem találták az okát és régebbi sérulésekre fogták súlyemelés és motorozás. Magnéziumot is próbáltam, már annyit hogy ha meggyujtottak volna világítok.

Aztán itt Angliában az elso orvos azt mondta hogy Quinnin.

Egybol hatott. Pedig már északánként 5-6 felkellett ugranom nyujtózkodni. 200mg-os volt most már 300 és mintha néha még igy is kicsit itt ott kezdené de ha kinyujtom akkor elmulik 3 másodperc alatt.

A Quinnin egy malária gyógyszer de csak azoknak ajánlom akiknek felirják.

Remélem a tied nem ilyen fokú és sikerul magnéziummal megoldani.

2016. jún. 20. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!