A tegnap strandon voltunk, csúzdázás közben a víz alatt nagy ütést kapott a fülem, meg is szédültem az ütés után. Azóta véres víz folyik belőle néha. Esetleg valakinek volt ehez hasonló balesetje?
Orvos nem látta még azért mert félek elmenni.
Véres víz folyik belőle, nem állandóan hanem ritkán és nem sok csak épp egy kicsi.
a "szivárgó" pont azt jelenti, hogy nem sok, csak egy kicsi.
ráadásul maga a "víz" jelenléte is bajra utal, hiszen a füledben normál állapotában NINCS folyadék!!! (max a baleső fülben, de ha az sérült volna, ÉS a dobhártya is, akkor nem itt irogatnál)
Szóval szerinted nem olyan nagy a baj amenyire én elkönyveltem magamban.
Látom hogy te eligazodsz ebben a témaban.
Hallani hallok vele csak rosszabbul es olyan mintha lenne valami a fülemben.
Elmegyek a háziorvoshoz.
Köszönöm a segítséged !
Nem olyan nagy a baj? Szerinted ezt írtam, amikor bedobtam az agyalapi törés lehetőségét is?
csak azt írtam, hogy ha a dobhártyád meg a belső füled oly mértékben sérül volna, hogy onnan folyik valami, akkor nem itt irogatnál (ugyanis lehetséges, hogy nem bírnálábra sem állni az egyensúlyérzéked elvesztése miatt... de ha a középfülbe víz megy, amúgy is sikítanál a fájdalomtól).
DE ez nem jelenti azt, hogy egy agyalapi törés kiaebb baj lenne, sőt!
"Agyalapi törésre utal: agy-gerincvelői folyadék - víztiszta folyadék (likvor) - csorog az orrból vagy a fülekből. A dobhártya megrepedésekor mögötte vér gyűlhet meg vagy folyhat ki a fülön keresztül. A fül mögött (Battle-jel) vagy a szemek körül véraláfutások (pápaszem hematómák) képződnek. Az orr melléküregeiben vér gyűlhet össze, amit röntgennel, CT-vel vagy MRI-vel ki lehet mutatni. A sérülést követően hosszabb-rövidebb idővel epilepszia jelentkezhet."
google legelső találata a fülből folyó cuccra.
remélem, most már megijedtél, és nem a háziorvoshoz mész, hanem a kórházba minimum gégészetre, de inkább a traumára vagy a sürgősségire!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!