Mennyi idő múlva?
Sziasztok!
Másfél éve keresztszalag szakadásom volt. Az lenne a kérdésem, hogy van-e tapasztalotok, hogy ha már úgy érzem, egész jól menne a sport,akkor csinálhatom-e?Az orvosom azt mondta, hogy ez szinte mindenkinél máshogy van, ezért így saccra nem tudja megmondani előre, hogy mikor lehetne.Szóval, ha volt a családotokban, ismerősötökkel ilyesmi, akkor mennyi idő múlva kezdte el? (Végső, nagyműtétem még nem volt, mert még növök.Jelenleg is térdszorítót hordok)
Remélem, azért érthetően fogalmaztam.
Életem a sport, ezért remélem nem kell oly sokàig várnom még.
15/L
Kedves Kérdező!
Csak mozgástesztekkel lehet megállapítani azt, hogy milyen a láb kondíciója. Másfél év időben nézve elegendő a rehabilitációhoz, de az izomműködést nem tudjuk.
Ha újra elkezded a sportot, akkor csak óvatos, fokozatosan felépített terheléssel. Semmiképp se ott folytasd ahol abbahagytad!
Üdvözlettel:
Pap Andrea, gyógytornász
Tehát úgy akarsz sportolni hogy nincs keresztszalagod? Én azt mondanám h ne tedd! Szalag nélkül kopnak a porcok, ha egy rossz lépésed van kimegy a térded elszakadhat az oldalsó szalag is.
De ha mindenképp akarsz sportolni első feladatot az legyen hogy ráállsz az izomépítésre. Mármint a lábadban meg kell erősíteni az izmokat hogy adjanak tartást. Enélkül komoly bajok lehetnek szerény véleményem szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!