Volt -e valakinek Metamorphopsia-ja 👁️〰️ (torzlátás)? Meggyógyult -e belőle? Milyen módszerrel?
Direkt nem az "Egészség" kategóriába írtam! Hallottam, mivel a szembetegségeknek is oka van, először azt kell feltárni és megoldani!
Az is tévhit hogy a test és a szem nem öngyógyító, mert ahogy képes megbetegedni, úgy képes meggyógyulni is! 🌿🟢
Vannak szemgyakorlatok is, amivel pár dioptriányi javítható! Ugyanakkor az egészséges étrend és a böjt is gyógyítja!
Talán még a rossz testtartás és a nyaki gerinc problémája is ronthatja a látást!
Nekem 2024 végén kezdődött, amúgy olyan szemem volt mint a sasé🦅, sose volt vele problémám!
2024 decemberében kezdődött hogy sötétből-világosba menet pár másodpercre elborított a fény, és apró lila pontok✨✨✨🟣🟣🟣✨✨✨ sziporkáztak a látóteremben! Elsőre nagyon félelmetes, de idővel megszokja az ember! Semmi fájdalom!
2025 januárjában ez átalakult, és a JOBB szememre extra fényérzékenység és fehér függöny jelent meg a fénybe nézve! ✨✨✨👁️✨✨✨
Ez pár másodpercig erős volt, de utána beállt egy gyengébb, de tartósabb állapotba! Nagyon zavaró volt! A jobb szemem hirtelen elvakított, aztán szemcsésen fényérzékeny volt, mint amikor tartósan a fénybe nézel! Ebben a tejüvegszerű térben a lila foltok úszkáltak, cikáztak, vibráltnak, és néhol felvillantak. ✨✨✨🟣🟣🟣✨✨✨
Később derült ki, hogy "vizuális hószindrómám" (visual snow syndrome) van!
Aztán NAGY CSODÁRA🙏 körülbelül tavasz végére ez is elmúlt, újból jól láttam!
Közben visszatérő élmény volt hogy szúrt📌📌📌 a JOBB szemem, nagyon száraz volt és összeragadt, főleg ébredés után!
2 alkalommal be is gyulladt🔥🔥, véreres, filmes-váladékos volt, először pár napra nyáron☀️, másodszor több hétre ősszel🍂, és nagyon fájt!
November körül ahogy láttam, megjelent egy szürke-homályos folt középen a BAL szememnél, és a két szélen egy kis "kiharapott" félkör🌘🌒!
Jobban megnéztem, és a tv-ben📺 enyhén torznak láttam az alakokat, körülbelül a homályos szürke foltnál, középen! 🌑〰️
Az volt a durva hogy napról-napra, hétről-hétre egyre durvábban torzult a kép! A jobb szememmel teljesen jól láttam, tehát elmúltak a dolgok!
Na ez ment nagyjából 2 hónapig, 2026 januárjára azt láttam hogy kezd a JOBB szememre áthúzódni, és a bal szememről eltűnni a torzulás!
Hát itt mi történik?! 😲
Most február közepétől márciusban úgy látok, hogy a bal szememmel jól, a jobb szememmel elég durván torzan látok!
A kettő úgy hat, hogy a két látás összemosódik, mintha középen lenne egy választóvonal, közben kicsit homályos és visszajött egy közepes fényérzékenység!
Sötétben nagyon rosszul látok ha előtte fényben voltam, hirtelen fénynél pedig pár pillanatra elvakulok! Nagyon rossz! Én nem ilyen voltam!
Mi lehet a probléma? Mi lehet az oki kezelés és az alternatívabb módszer, ami meggyógyítja ezt a nagyon kellemetlen állapotot?
---------------------------------
A.I.🔷 "A metamorphopsia (torzlátás) egy olyan tünet, amely során az egyenes vonalak hullámosnak, görbének vagy töredezettnek tűnnek, a tárgyak pedig torznak, kisebbnek (micropsia) vagy nagyobbnak (macropsia) látszanak."
"Diagnózis: Az Amsler-rács teszt a legelterjedtebb módszer az önellenőrzésre, melynek során egy rácsháló vonalainak torzulását kell figyelni."
🔷 "A rossz testtartás és a látászavarok, mint például a ferde vonalak látása (metamorphopsia), szorosabb kapcsolatban állhatnak egymással, mint azt elsőre gondolnánk. A folyamatos görnyedés, a nyak előretolása (úgynevezett "telefonnyak") hatással van a szemizmokra és a látóidegre is, ami látászavarokhoz vezethet."
🔷 "Vizuális vertikális eltérés: Amikor a fej folyamatosan ferdén vagy előre dől, az agy🧠 nehezebben kalibrálja a ferde vonalakat (ajtófélfa, épületek). A szemizmok alkalmazkodnak ehhez a hibás állapothoz, ami miatt a környezet "kifordulhat" vagy a függőleges vonalak ferdének tűnhetnek."
Így látok nagyjából! (JOBB szem)
1️⃣ [link]
2️⃣ [link]

válasza:Nem olvastam végig, de a csatolt képek alapján makuladegenerációra gondolok.
Orvosnál voltál már? Mert sürgős lenne!
2. Nem. És mitől lehet?
Azt nem írtam hogy gyerekkoromtól szeretem a sötétet, sokat vagyok sötétben, bírom, megnyugtat.
Leírtam hogy úgy vándorol, mint az őrület!
Jobb > bal > jobb! Megszűnik > elromlik! Ez mi?!

válasza:

válasza:További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!