Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Létezik, hogy el rontották a...

Létezik, hogy el rontották a szemüvegem lencséjét?

Figyelt kérdés

Életem első szemüvege (31 vagyok)

2 napja viselem. Bal szememnek nagyon jó, korrigálja, élesebben látok. Viszont a jobb szememnek fura. Mintha "nem lenne jó a lencse".

Létezik olyan, hogy elrontották esetleg?

Jobb szem : dioptria +0,25 cilinder -0,25

Bal szem: dioptria nincs (ez amúgy fura mert távolra nem látok élesen) cilinder -0,75

Jobb szemnél nem "üti ki egymást" a plusz és minusz?

Amit nem értek, hogy lett a jobb szemem plusszos ha azzal is távolra látok nehezebben, mint a bal szememmel.

ápr. 25. 13:45
 1/5 anonim ***** válasza:
Ahogy omvastam a paramétereket Kedves Kérdező, kb nekem is ezek a kérdések jutottak eszembe :) 30 éve vagyok szemüveges, tehát van benne tapasztalatom. Szerintem nagyon gyorsan menj vissza oda, ahol csináltattad, mert itt valamit nagyon elrontottak beméréskor :)
ápr. 25. 14:30
 2/5 A kérdező kommentje:

Így első ránézésre szerinted mi az amit elronthattak.

Nyilván nem vagy optimus de tőlem többet tudhatsz

ápr. 25. 14:34
 3/5 anonim ***** válasza:
Fogalmam sincs, ahogy írtad, nem vagyok optikus, de én pl jártam úgy, és már nem az első szemüveget csináltattam, talán ez volt a szerencsém, mert nem biztos, hogy feltünt volna, hogy sokkal rosszabbúl látok a minuszos szemüveggel, amit csináltattam, mint az előzővel. Kiderült, hogy fordítva tették bele a lencsét, ezáltal "plusszos lencseként viselkedett".
ápr. 25. 14:43
 4/5 anonim válasza:
Persze, miért ne?
ápr. 26. 10:55
 5/5 anonim ***** válasza:
Persze, lehet, hogy rossz. Vagy rossz a dioptria, vagy fordítva van a lencse, vagy rossz a görbület. Nekem is rossz a multi, egyszer cseréltek benne lencsét, de ők mérték rosszul be. Amúgy van olyan, hogy nem korrigálják ki maxra mindkét szemet, hanem az agy az összkép alapján fog éles képet alkotni.
ápr. 26. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

A szemüvegem túl széles? Mit lehet tenni?

Elmentem az ofotértbe szemüveget csináltatni pár hónapja. Egy nagyobb keret tetszett meg (oversized). Nekem alapvetően tetszett ez a szemüveg az üzletben, de sajnos nem nagyon értettem a témához, mert sosem volt szemüvegem 27 évig és bele mentem a hülyeségbe, bíztattak...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!