Mik ezek amiket látok?
Pár apró pötty, esetleg fonalak, csavarodott fonalak, ilyesmi átlátszó dolgokat látok, amikor kint vagyok. Bent a házban nem szoktam látni. Ha hunyorítok akkor jobban látom, főleg akkor látom csak például a csíkokat egymás mellett, de ha nem hunyorítok akkor is látok valamit, ami olyan, mintha fonalszerű lenne meg a pöttyöket is. Ha hunyorítok, akkor összemegy/összáll kisebb méretre, ha meg nem hunyorítok, akkor meg szétterül egy picit és nagyobbnak tűnnek. Ha hirtelen balról közéore igazítom a szemem, akkor az is kicsit késve érkezik középre aztán csúszik le lassan.
Kb 10 éve biztos, hogy van, de mi lehet ez?
Nem mindig látom, de napos időben néha észre szoktam venni.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Teljesen természetes dolog, főleg 30 felett. De nekem például 19 évesen kezdődtek. Én csak szemkukacoknak hívom őket, mert némelyik olyan, mintha áttetsző kukacok úszkálnának.
Amikor legutóbb szemészeten voltam, rákérdeztem a szemorvosnál, és azt mondta, hogy ha nem zavarnak, akkor nem kell vele foglalkoznom, ő is látta, de ez nem olyasmi, ami gondot okozna.

válasza:#8: Kevered a szezont a fazonnal. Az üvegtesti homály NEM okoz retinaleválást, még 30 időtartam alatt sem. Amit félreérthettél, az az, hogy a retinaleválásnak is lehetnek hasonló tünetei. Csak az jóval hirtelenebb következik be, míg az üvegtesti homály lassabban, fokozatosan alakul ki. (Bár üt. homálynál is van, hogy az ember úgy érzékeli, hogy hirtelen alakultak ki, egész egyszerűen azért, mert ameddig még jelentéktelen, addig nem veszi észre.) Retinaleválásnál jellemzően a "pöttyök" mellett felvillanások is szoktak lenni. De mivel egy laikus könynen összekeverheti a kettőt, azért szokták javasolni, hogy nézessék meg szemészeten. Igaz, hogy 99,9%-ban ez üvegtesti homály, de azért biztos, ami biztos, olyankor célszerű megnézetni, hogy ha netán mégis az a 0,1%, akkor időben lehessen cselekedni.
Viszont ha retinaleválás lett volna, akkor már a kérdező rég megvakult volna. Az ugyanis nem vár 10 évet. A kérdező meg kb. a tankönyvi leírását adta az üvegtesti homálynak.
A szürkehályognak meg aztán végképp semmi köze ehhez.
Komolyan nem értem, hogy miért kell ekkora hülyeségeket írni. Meg ezt még felpontozni is...
Kapcsolódó kérdések:
Toyota Corolla (1983-1987)02:22 – Peugeot 504 (1968-1983)04:05 – Lexus LS400 (1990-1994)05:52 – BMW E39 5-ös széria (1995-2003)07:44 – Land Rover Defender (1983-2006)09:41 – Ford F-150 (1980-1996)11:28 – Nissan Patrol Y60 (1987-1997)13:18 – Mitsubishi Pajero/Montero...
Ma már a drága OKJ, tanfolyamok, coaching előadások is digitális videon zajlanak. A covid alatt is így tanult a gyerek a tanártól, jól is ment. Mi értelme ilyeneknek kitennie magát pl Izrael minisztrelnöke, akit köröznek hogy idejöjjön? Mi értelme Putyinnal akit...
Amiket eddig próbáltam inhalálás kamillateával és diapulmonnal, orrspray és patiaki sós arcüreg öblítés. Más opció?
Lehetséges, hogy ezek a dolgok egy másik "helyről" jönnek, azaz egy másfajta, szellemi létből?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!