Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mitől csipásodik a szemem?

Mitől csipásodik a szemem?

Figyelt kérdés

Először is leszögezném nem sminkelem magam sehol sem, még alkalmanként sem, maximum néha szájfény de semmi több.

Szóval arról van szó, hogy észrevettem, pár hónapja (3 kb) csipásodik a szemem elég érdekesen. Tudom, hogy minimális szinten mindenkinek de nekem sokkal jobban mint ezidáig. És az a másik furcsaság benne, hogy a szempillámnál alul és felül csipásodik. Úgy néz ki mintha tele lenne korpával vagy hámlana a szempillánál. Ahogy kell, langyos vízzel szappannal reggel mindig mosakszom de rá fél órára már megjelenik. Amúgy többször is mosakszom egy nap. Szoktam kamillateával öblögetni megnyugtatja a szemem meg jó is egy ideig. De véglegesen nem oldja meg a problémát. Illetve próbáltam már kenni is a szemem alatt meg a szemhéjam de az sem tartós, illetve észrevettem, hogy mostanában amikor kenem nagyon csíp.

Ó igen, és azt is észrevettem egy ideje, hogy a szempillám is hullik, a szokásostól gyakrabban.

Szeretnék elmenni majd orvoshoz a nyáron amikor vége a sulinak, azért nem megyek hamarabb mert nem súlyos szóval tudok így élni, de azért nyilván utána szeretnék járni.

De addig szükségem van tanácsokra.

Mit gondoltok mitől lehet ez? Mi okozhatja? Mit tegyek ellene?

17/L

Köszönöm előre is!

2014. máj. 15. 20:28
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hogy kötőhártyagyulladásod van? Az nemcsak sminktől alakulhat ám ki, hanem bakteriális eredetű is lehet, habár nem típusosak a tüneteid, kezdeti stádiumú is lehet. A kamilla nagyon jó ötlet és nagyon jó hatású, ám hosszabb távon száríthatja a szemet, így az sem teljesen jó megoldás. Amit én tudok ajánlani, az a vény nélkül kapható Septosyl kenőcs, én is használtam már és nekem segített. Éjszaka mielőtt lefekszel, előtte kell a szemzugba felvinni és úgy aludni. Homályosan látsz utána, de ha alszol úgyis mindegy, reggelre kicsit fokozottabb lesz a könnytermelésed, de az jó, mert tisztítja. :) Ja, és nem drága készítményről van szó.

Persze az is lehet, hogy egyáltalán nem ez a baj, de én erre tippelek.

21/L

2014. máj. 15. 21:28
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, aranyos vagy!

Nem hinném hogy köt.hártya gy. lenne. Szerintem vmi más anya szerint is. Remélem elmúlik majd. Ha nem akkor nyáron megyünk amúgy is szemüveges vagyok.Az a baj, hogy a szemkenőcsöt nem szeretem, még a szemcsepptől is rosszul vagyok és mivel nem is tudom pontosan mi a baj így inkább nem próbálom ki amit ajánlottál, de tényleg köszi. Egyszer volt kötőh. gy.-om kb. 8 éves lehettem. És anya cseppentette a szemem minden nap reggel este, az a rettegés, cirkusz amit előtte leműveltem a cseppentés miatt..az szörny volt, mert akármilyen nagy gyógyszert kellett/kell bevennem akár szuri én sosem féltem, az egyetlen amitől félek a szemcsepp/kenőcs. Remélem, hogy nem lesz rá szükség... :/ :)

2014. máj. 17. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!