Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Kancsalság műtéttel kapcsolato...

Kancsalság műtéttel kapcsolatok? Volt valakinek?

Figyelt kérdés

Sziasztok, jövő héten műtik a szemem, akinek volt már ilyen műtéte, leírná, hogy mi hogy megy? Még altatva sem voltam soha, tehát tényleg minden érdekelne. Mennyire fáj utána szem, miket nem lehet csinálni?

Köszönöm!

2016. jún. 23. 23:10
 1/4 A kérdező kommentje:
*kapcsolatban tapasztalatok
2016. jún. 23. 23:10
 2/4 anonim válasza:
Én egy 14 éves lány vagyok és eddig 7 műtétem volt nekem fél éves koromban megállapították a kancsalságot és a legelső műtétem kassán volt mivel én szlovákiában élek akkor voltam másfél éves, a második műtétemkor két és fél éves a harmadiknál pedig három és fél. az első 3 ra nem emlékszem viszont a negyedikől vannak foszlányaim akkor voltam két és fél éves az ötödik műtéten 11 és fél éves koromban volt kassán de egy másik kórházban és arra nagyjából emlékszem, egyszer volt egy kis probléma is mivel túladagolta az inflációval és a műtét után ki is hánytam egy nagyobb edény nyíri revolution is nem volt kellemes a 6 ugyanebben a kórházban volt 4 kor 12 és fél éves voltam és ez a műtét sem sikerült az ez az ötödik és hatodik műtét nem sikerült viszont most volt az évben tavaszi szünetben a 7 műtéten besztercebányán és ezzel re teljes mértékben emlékszem az első hat műtét endre az anyukám is eljöhet velem a kórházba de nem lehetett csak a műtét napján lehetett velem és nagyon féltem a miatt pluszban féltem a miatt mert hiába nézek szlovákiában magyar vagyok magyar környezetben iskolában faluban hogy lehet nagyon megértőek voltak a nővérek travel channel kellemeset csalódtam a kórházban ez a műtét sikerült és most nagyon boldog vagyok hogy végig tudtam ezt csinálni mivel az ember azt gondolná hiába van az embertől túl több műtéten ahogy az ember egyre könnyebben viseli a műtéteket mivel már neki is sok volt de ez nem igaz sokkal nehezebb és nehezebb mert egyre kevesebb a remény arra hogy én is normálisan láthatók de ez nagyon nehéz de most sikerült de mivel most egészséges a szemem nagyon nagyon boldog vagyok hogy mégis sikerült összetörni is sikerült ez nekem és maga a műtét úgy megy végbe hogy a nav a műtét napján nem mehetünk nem reggeliztünk és a műtét előtt 10 perccel bejön egy nővérke az a nyugtató tablettát majd miután letelt a 10 perc akkor bevisznek a műtőbe előttem családbarát búcsúzni én az anyukámtól és apukám tól búcsúztam el és azután a öltöztetnek egy orvosi ruhában csak az már rajtunk és a hajunkra egy ilyen hayes felvidék ezután befektetnek amitől újra kuponokat az úgynevezett kuponokat kötetnek a mellkasra mellkasra majd the furjek az infúziót én ettől szoktam a legjobban félni ugye mindig kellemesen csalódok mert sosem fáj annyira mint amennyire emlékszem két másodperc az egész és csak egy kicsit nagyobb a hagyományos nőknél de miután az lesz a skype ra azonnal látogatják és már nem is érzem olyan 10 vagy 20 másodperc elteltével kezd el hatni hogy a fejjel kell zsibbadni a még kicsit kellemetlen de azután rögtön mentesítő altató maszk osztrák teszik hogy hagyják hogy az infúzió segítségével aludjunk el azután miután vége a műtétnek le van ragasztva az egyik vagy mindkét szem attól függ hogy hányat műtenek és azt csak este lehet lesz levenni de nem fáj viszont nagyon érzékeny a szemem a fényre a mozgásra úgy hogy semmi fájdalom nincs benne de kellemetlen miután leveszik a vatera szemről minden este csak azt tesznek és krémet kell tölteni bele hogy mennyibe gyulladjon a baktériumoktól és rá egy hétig két hétig nem nagyon nem szabad meg erőltetni a szemet semmi erősek emelgetni megerőltető történést csinálni cselekvés csinálni mivel a csak a szemizmok nacar pihenni kell iskolából aki még iskolás vagy akkor kiraknak és nem kell megírni egy haszonbérbe van az egész esztendőben van nagyjából összefoglalva túl lehet élni de ez hatalmas nagy kitartást és hatalmas nagy kitartás szükséges de ha az nincs akkor nem fog működni akkor teljesen felesleges az egész az altatástól pedig nem kell félni hogy ha pontosan mielőtt kivizsgálásának pontosan írd meg hogy hány centi hány centi magas vagy és mennyi mi az újonc de azt le kellett adni és az nem fontos akkor nem tudják pontosan kiszámítani az infúzió adagolás velem ez volt az ötödik műtétnél ezért voltam tuladagolasa mivel nem volt pontosan megadva erre nagyon kell figyelni hogy a szemüveget hordok a kivizsgálásra mindenki féleképpen videa szendrák papírt hogy hanyas és milyen szemüveged van mivel az nagyon fontos hogy ha van még valami kérdésed akkor írj itt a gyakori kérdések akkor kérdezd meg és én majd válaszolok rá sok kitartást és szerencsét
2016. jún. 25. 19:54
 3/4 anonim válasza:

Én egy 14 éves lány vagyok és eddig 7 műtétem volt nekem fél éves koromban megállapították a kancsalságot és a legelső műtétem kassán volt mivel én szlovákiában élek akkor voltam másfél éves, a második műtétemkor két és fél éves a harmadiknál pedig három és fél. az első 3 ra nem emlékszem viszont a negyedikől vannak foszlányaim akkor voltam hét és fél éves az ötödik műtéten 11 és fél éves koromban volt kassán de egy másik kórházban és arra nagyjából emlékszem, itt volt egy probléma is mivel túladagolták az infuzióval és a műtét után ki is hánytam egy nagyobb edénynyit i nem volt kellemes a 6ik ugyanebben a kórházban volt 12 és fél éves voltam és az ötödik és hatodik műtét nem sikerült viszont most volt az évben tavaszi szünetben a 7ik műtéten besztercebányán és erre teljes mértékben emlékszem az első hat műtétemre az anyukám is eljöheteett velem a kórházba de az utolsónál nem lehetett csak a műtét napján lehetett velem és nagyon féltem emiatt pluszban féltem amiatt is mert hiába élek szlovákiában magyar vagyok magyar környezetben iskolában faluban de nagyon megértőek voltak a nővérek

kellemeset csalódtam a kórházban. ez a műtét sikerült és most nagyon boldog vagyok hogy végig tudtam ezt csinálni mivel az ember azt gondolná hogy az ember egyre könnyebben viseli a műtéteket mivel már neki is sok volt de ez nem igaz sokkal.sokkal nehezebb és nehezebb mert egyre kevesebb a remény arra hogy én is normálisan láthatók. de mivel most egészséges a szemem nagyon nagyon boldog vagyok hogy mégis sikerült ez nekem és maga a műtét úgy megy végbe hogy:reggel nem reggelizhetünk és a műtét előtt 10 perccel bejön egy nővérke ad nyugtató tablettát majd miután letelt a 10 perc akkor bevisznek a műtőbe előtte családtól el lehet búcsúzni én az anyukámtól és apukám tól búcsúztam el és azután a átöltöztetnek egy orvosi ruhába és fejvédőt is kapunk ezután befektetnek, úgynevezett cuppanókat tesznek a mellkasra majd beszúrják az infúziót én ettől szoktam a legjobban félni de mindig kellemesen csalódok mert sosem fáj annyira mint amennyire emlékszem két másodperc az egész és csak egy kicsit nagyobb a hagyományos tűknél de miután ez megvan azonnal rá legasztják és már nem is érezni olyan 10 vagy 20 másodperc elteltével kezd el hatni, a feje elkezd zsibbadni a még kicsit kellemetlen de azután rögtön rádteszik az altatómaszkot.miután vége a műtétnek le van ragasztva az egyik vagy mindkét szem attól függ hogy hányat műtenek és azt csak este lehet lesz levenni nem fáj viszont nagyon érzékeny a szemem a fényre a mozgásra úgy hogy semmi fájdalom nincs benne de kellemetlen miután leveszik a szemről minden este azt tesznek cseppet és krémet a szembe hogy be ne gyulladjon a baktériumoktól és rá egy hétig két hétig nem nagyon nem szabad meg erőltetni a szemet semmi nehezet emelgetni megerőltető cselekvés csinálni mivel a csak a szemizmokat pihentetni kell. Bocsánat a sok hibáért...nekem így ment végbe ez az egész....ha van még valami kérdésed akkor írj itt akkor kérdezd én majd válaszolok rá sok kitartást és szerencsét! :)

2016. jún. 25. 20:13
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem érdekelnének a helyesírási hibák, de!

TAGOLD MÁR K. SZÖVEGET! ÉS MONDATOK LEGYENEK.

2016. júl. 21. 02:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!