Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Milyen olyan fehérjedús ételt...

Milyen olyan fehérjedús ételt lehet készíteni, amibe csak csekély mennyiségű szénhidrát illetve rossz zsír van? Illetve milyen alapanyagok vannak, amelyek fehérjedúsak, és kevés szénhidrátot és rossz zsírt tartalmaznak?

Figyelt kérdés
2020. febr. 15. 21:35
 1/3 anonim ***** válasza:
Mit jelent az, hogy rossz zsír? Előbb magyarázd el, mire gondolsz pontosan.
2020. febr. 16. 07:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Telített zsír és transzzsír
2020. febr. 16. 11:33
 3/3 anonim ***** válasza:
A telített zsír nem rossz, de ha neked fontos, hogy ne legyen benne sok, akkor nyilván a zsírszegény húsfélék jöhetnek szóba (csirke- és pulykamell, karaj) illetve a halak. Ezeket eheted pl. párolva, főzve, grillezve, mellé alacsony ch tartalmú zöldségeket. Tejtermékek közül a csökkentett zsírtartalmúak (összetevőknél nézd meg, mennyi zsír, mennyi szénhidrát van bennük). Ja és ott van a tojásfehérje is (bár szerintem bűn nem megenni a tojássárgáját, tele van vitaminokkal, hasznos tápanyagokkal). Növények közül a szójafehérjén (pl. tofu) és a szejtánon kívül nehéz lesz olyat találni, amiben viszonylag sok fehérje mellett kevés szénhidrát van.
2020. febr. 16. 22:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!