Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Halrudacskát, halat és egyéb...

Halrudacskát, halat és egyéb húsokat miben lehetne kisütni, ha nem napraforgóolajban, ami egészségesebb, de legalábbis nem olyan rossz mint az olaj? Ugyanez a kérdésem a párolt zöldségekkel, párolt dolgokkal kapcsolatban is.

Figyelt kérdés

2021. aug. 17. 12:26
 1/3 anonim ***** válasza:
Mi mindent a sütőben készítünk el, ami légkeveréses. Egy kevés zsiradékkal. Lehet nem olyan szaftos, de nem is tocsog az olajban/zsírban.
2021. aug. 17. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Panírozott dolgokat sütőben sütök. Ritkán csinálok ilyesmit, akkor pedig megveszem a boltit, mert a házilag panírozottak szerintem nem olyan finomak sütőben sütve. Azért nem csinálom olajban, mert utálok a maradék sütőolajjal foglalkozni a végén.


Az meg, hogy melyik olaj az egészségesebb - szerintem igazából mindegy. Ne legyen égett az olaj, és az extra szűz variációkat is érdemes kerülni, mert nem jó a hőtűrésük. De amúgy a füstpontja fölé nem melegíted, oly mindegy, milyen olaj.


A zöldségeknél, párolt dolgoknál meg teflonserpenyőben elég csak ecsettel kikenni a serpenyőt, az a kicsi nem számít. De nekem kényelmesebb fedeles jénai üvegtálban, mikróban készíteni a párolt zöldséget. Szaftosabb is lesz, olaj pedig egyáltalán nem kell hozzá. Kavarni sem kell, csak berakom, és mennyiségtől függően kb. 10 perc múlva kiveszem, mikor kész.

2021. aug. 17. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
Én a húsokat én általában zsírban sütöm, halhoz vajat vagy kókuszzsírt használok. Párolt zöldségekhez vajat.
2021. aug. 19. 00:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!