Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogyan kezeljem ezt a falásroh...

Hogyan kezeljem ezt a falásrohamot szülés után?

Figyelt kérdés
Azért ebbe a kategóriába írom, mert szüles után jelentkezett e problémám. Világéletembe a hízás volt a problémám 50kg voltam vasággyal 1.70 centihez ami valljuk be sovány de nem jött fel rám egy deka se hiába ettem 3 adagot, xxs volt a méretem, xs-es mérettel mentem szülni. Mindig is utáltam a vékony testem. Nem szoptattam csak pár hétig, de mondhatjuk azt hogy kb mióta a kislányom kb 6hónapos lett sokkal többet zabálok, tehát szinte állandóan éhes vagyok. 60kgval mentem szülni, visszafogytam 54re nagy bánatomra majd rámtört ez az erős állandó éhség, és 62őt mutat a mérleg, most 2 éves a kislányom, és már szinte most meg azért nem érzem magam jól a bőrömben mert dagadtnak érzem magam. Hájas a hasam holott lapos volt szülés után, a combom stb. Veletek előfordult ilyesmi? Hogy parancsoljak megálljt.. ? :(
júl. 5. 22:41
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Menj orvoshoz, kérj egy kivizsgálást, csináljanak vérképet, stb, mert érzésem szerint valami egészségügyi oka lehet. Több minden szóbajöhet, de föleg az, hogy éhes vagy állandóan, egyértelmüen valami ilyesmire mutat.
júl. 5. 22:57
 2/17 anonim válasza:
78%

Egyfelől 170 cm és 62 kg egyáltalán nem kövér. Teljesen jó alsó közép mezőny.

Maximum neked lehet szokatlan hogy már nem “ultravekony” vagy hanem csak simán vékony. De biztos akkora nagy baj ez? Biztos csinos vagy most is. El nem tudom képzelni hogy kövér lehetsz. :D

Nyilván szülés után a has struktúrája megvaltozhat, bor megnyulik, esetleg széjjelebb lehet nyilva a hasizmod. Ezeken pedig csak mozgással lehet változtatni, célzott tornával.

Szoptatsz? Vagy szoptattál? Mert akkor is változnak a hormonok, sokan híznak szoptatás alatt mert nagyon meg tud nőni az étvágy. Aztán utána a gyomor kitágul és az étvágy megmarad azután is hogy már nem szoptat valaki.

Ha nem akarsz többet hizni akkor érdemes tudatosnak lenni. Belőni a napi kalória mennyiséget ami a szinten tartáshoz kell és azon belül étkezni. Az első pár nap nehéz, de utána megszokod. Illetve amikor rádjon a falás próbálj meg arra gondolni hogy mikor vagy igazán éhes, mikor meg csak rad jön a “zabálhatnék”. Ezt csak tudatosan lehet. Máshogy nem.

Sok sikert, és szeresd jobban önmagad :)

Egy eves zavarbol gyógyult nő

júl. 5. 23:04
 3/17 anonim ***** válasza:
Egyél húst mindennap. Az jól eltelít. Az szénhidrátok iránti vágyat is csökkenti állítólag. Hús, zöldségekkel.
júl. 6. 02:03
 4/17 anonim ***** válasza:
Nekem ez csak a szoptatás alatt volt, de ha te nem is szoptattál sokáig, lehet valami hormonális gond. Endokrinológusnál kezdenék, ha az éhségérzet szokatlan és nem múlik.
júl. 6. 07:29
 5/17 anonim ***** válasza:

Nekem is 6 hónapos a kisfiam, és szintén ez van, bár én szoptatok még.

Egy tizessel vagyok több, mint azelőtt voltam.

Csak nekem 4.gyerek, és a többinél nem volt ez, pedig az első kivételével őket is szoptattam.

júl. 6. 07:55
 6/17 anonim ***** válasza:
3-as: ez az a tanács, amivel tönkre lehet tenni magát az embernek, egyenes út az érrendszer elmeszesedése, szívinfarktus és a bélrák felé.
júl. 6. 08:11
 7/17 anonim ***** válasza:

Nekem volt ilyen és a gyerek okozta stressz miatt. De a szervi okokat ki kell zárni, szóval háziorvos. Sajnos akkor is lehetsz pl. cukorbeteg vagy IR-es ha nem vagy kövér.

Ha stressz, akkor is kell kezelni de másképp mint egy inzulin rezisztenciát. És persze ezek kombinációja is okozhatja.

júl. 6. 09:10
 8/17 anonim ***** válasza:
52%
Sportolni is lehet
júl. 6. 13:41
 9/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm, valóban még a csinos kategóriába tartozom, de átestem a ló túloldalára és ha ezt így folytatom akkor bizony gondok lesznek. Rengeteget nassolok, csipsz, gumicukor, joghurt, ilyen olyan tejszelet pl ezeket nem ettem terhesség elött. Nem kifejezetten vagyok stresszes, de szerintem unalmamba eszek, mikor dolgoztam akkor napi 4x ettem.. Egyébként nem vagyok hosszászokva a sporthoz sosem kellett sportolnom vagy zsírt égetnem hisz 30 évig egy szál bél voltam. Egészségesen étkezem az asztalnál. Reggelire rántotta kenyérrel sok zöldséggel, gyümölccsel pl délbe salátát ettem avokádó stb, részben egészségesen eszem, nem félek attól hogy egészségügyi problémám lesz, de a fő étkezések között eszegetek pl napi 1 zacskó csipsz lecsúszik 1 tábla csoki stb .
júl. 6. 14:07
 10/17 anonim ***** válasza:
A sport nem csak, illetve föleg nem a fogyás miatt kell(ene), hanem egyrészt az egészséged miatt, másrészt az alakod miatt, harmadrészt meg még a falásrohamok ellen is hatásos
júl. 6. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!