Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Lehet valami bajom, ha rendsze...

Lehet valami bajom, ha rendszeresen macska és kutyaeledelt eszek?

Figyelt kérdés

Egy vidéki állatmentő voltam, már nem mentek. Ráment az egészségem és a vagyonom is.

Rajtam maradt jópár rzménytelen állat, aki senkinek se kell. Max olyanoknak akik kamus megélhetésiek, pénzért átvennék aztán elaltatnák őket , ezt tudjuk.

Van két megmaradt rendszeres támogatóm, de ők csak (a szokásosvisszaélések, sikkasztádok miatt) állateledelt küldenek csak.

Viszont én a havi 200 ezres fizetéselből nem jövök ki, hitel van a házon,az állatok miatt nem tudok tizenórákat dolgozni, gondozni is kell őket.

Sokszor csak a kutya meg macskaeledel marad amit tudok enni..

Szerintetek lehet tőle bajom?

Igy se vagyok fizikailag jól.

okt. 23. 17:30
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
75%
Önkormányzatnál biztos érdeklődnék valami segély után.
okt. 23. 17:34
 2/26 anonim ***** válasza:
62%
Ismertem ilyet, nem lett tőle baja.
okt. 23. 17:39
 3/26 anonim ***** válasza:
69%

És nincs egy menhely se, aki átvenné őket? Ha állatmentő voltál, akkor csak ismersz pár embert a "szakmában" akik átvennék őket és tehermentesítenének.

Amúgy elvileg nem, emberi fogyasztásra alkalmasnak kellene lennie, ám a hús, amiből az ilyen Purina meg egyéb olcsó vackot gyártják, nem a legfrissebb. Ott a kajagyár Bükkön, olyan dögszag van sokszor, hogy elhányják magukat az emberek.

Egyéb gyárakról se hiszem, hogy a legjobb húspultos színhúst használják, bármit is mondanak.

Szóóóval rövidtávon nem lesz bajod, max kicsit phosni fogsz.

okt. 23. 17:41
 4/26 anonim ***** válasza:
68%
Az ilyeneket vagóhídi hulladékból, kvázi döghúsból csinálják. Teljesen alkalmatlan emberi fogyasztásra...
okt. 23. 17:41
 5/26 anonim ***** válasza:
23%

Nyugodtan eheted, egészégesebb mint a legtöbb bolti kaja. Komolyan az állátoknak nem lehet akármit adni, az sokkal jobb minőség mint a párizsik 99százaléka!

Én már sokszor szóvá tettem, hogy a kutya macska tápba, sokkal egészségesebb alapanyagokat használnak, és kevesebb egészségkárosító vegyszert.

okt. 23. 18:27
 6/26 Ypszilon1980 ***** válasza:
80%
Nem szabad enni, egyáltalán nem alkalmas emberi fogyasztásra, teljesen más egy állat emésztése, más a felszívódási rendszere, más tápanyagokra van szüksége, ettől beteg leszel, már betegséget okoz, vérkeringést, emésztést tönkreteszi.
okt. 23. 19:47
 7/26 anonim ***** válasza:
92%
Ne felejtsük el, hogy a ragadozóknak, mint a kutya és a macska, kb 15X erősebb a gyomorsavjuk, ezért ők nem kapnak fertőzést, parazitát a nyers, és a kevésbé feldolgozatlan, vagy akár rossz minőségű húsoktól.
okt. 23. 20:28
 8/26 anonim ***** válasza:
19%
Szóval elsikkasztanád az állateledelt, te talpig becsületes állatvédő.
okt. 23. 20:46
 9/26 anonim válasza:
59%
20:46-os! Jézusom!!! Bízom benne rossz vicc csupán, amit írtál!!!
okt. 23. 21:25
 10/26 anonim ***** válasza:
100%
Melyik városban vagy helyileg? Ha tudok, szívesen segítek neked élelmiszerrel, vagy egyebekkel.
okt. 24. 11:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!