Csak nekem szokott zabkása fogyasztása után 2-3 óra múlva székletürítési ingerem lenni?
Megfigyeltem, hogy ha zabkását reggelizek, akkor utána max 3 óra múlva, de inkább előbb, el kell mennem wc-re hatalmas adagokat nyomok a klotyóba :D
Normál állagú a széklet, de ürítés közben bugyborog a hasam, viszont nem fáj.
Úgy szoktam fogyasztani, hogy sok bogyós gyümölcsöt adok hozzá, majd magvak, esetleg egy kis joghurt kerül bele. Néha szoktam mogyorókrémet is rakni rá. 25/L

válasza:A zabot az emberek jórésze amúgy nem képes normálisan megemészteni, szóval lehet, hogy naaagyon fancy kaja, csak éppen a szervezetednek nem jó.
Csak ugye a mai világban, amikor az influenszerek nagyrésze zabkásázik, amit muszáj követni, ugye 🙄, ilyen alapvető infók kimaradnak.

válasza:A zab nem való embernek. Egyszerűen nem emberi táplálék.
Az,hogy most nyomatja a lobbi,semmit sem számít. Az csak üzlet.
A lónak jó. Kicsit más az emésztőrendszerük,mint az embernek.
Semmilyen szinten nem vagyok hajlandó elhinni,hogy az embernek egészséges.

válasza:

válasza:Teljesen normális, mivel rostnak számít, felveszi a vizet, megdagad és kilöki azt aminek ki kell jönni.
"A rostokhoz, különösen az oldható típushoz, vizet kötnek meg, amely a bélrendszerben zselészerű masszává alakul. Ez a folyamat lassítja a tápanyagok felszívódását, elősegíti a teltségérzetet, és segít a széklet formálódásában. Az oldhatatlan rostok is vizet kötnek meg, de a széklet térfogatát növelve segítik a bélmozgást és a székrekedés megelőzését. Nagyon fontos, hogy magas rostbevitel esetén növelni kell a folyadékfogyasztást (napi 2-2,5 liter víz javasolt), hogy elkerüljük a puffadást és a székrekedést."
De a cukrozatlan, nagy szemű müzlivel is így van!

válasza:2. Rengeteg magnéziumot tartalmaz és rost! Oké!
"A zab átlagosan 177 mg magnéziumot tartalmaz 100 grammonként, ami a napi beviteli érték (RBÉ) körülbelül 44-47%-át fedezi. Ez a mennyiség kalóriatartalmát tekintve kiemelkedő, hiszen a zab gazdag ásványi anyagokban és rostokban, így fontos részévé válhat az egészséges étrendnek."

válasza:

válasza:6!
Hagyd,egyék,ha akarják. Nem kötelező szerencsére.

válasza:Trutymó?! Én imádom ezeket, és még használ is!
Édesítheted, ízesítheted akármivel: méz, kakaó, kávé, tej, tökmagolaj, szárított gyümölcsök, friss gyümölcsök...

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!