Nőként mekkora mértékű hízás számít normálisnak hetente/havonta, ha tömegelek és nem szeretnék nagyon zsírosodni?
Heti 1x futok 10-15km-t,egyszer HIIT edzést végzek, illetve most nekiálltam súlyzós edzéseknek heti 1-2x, mert formásodni szeretnék.
Eddig 1500kcal körül ettem, most emeltem 1700kcal-ra, mivel az okosórám szerint nagyjából napi 1400kcal égetek egy átlagos, sport nélküli napon. Viszont úgy érzem eléggé gyorsan elkezdtek felszaladni a kilók. Szénhidrátból mennyit érdemes bevinni? Sok helyen 3-5gramm/ttkg-ot olvasok, de volt olyan ahol nőknek maximum 3gramm/ttkg-ot ajánlottak, mert hogy mi könnyebben zsírosodunk. Tudom, mindenkinek más a szervezete, de akkor most melyik is a hihetőbb?
157cm, 45-46kg és 30 éves nő vagyok.

válasza:

válasza:A szénhudratbevitelnek nincs köze a zsírosodás mértékéhez. A fehérjének van. Legyen meg az 1.6 gr/kg
Azok akik heti 5-6-7szer végeznek súlyzós edzést, azok tartanak kb 100-150 kcal szufficitet. Annál több full felesleges. Az izomépìtés lassú folyamat.
Nőként a legfontosabb hlgy legyen meg a MINIMUM 40 gr zsír. Kell a hormonrendszerhez.
Szóval 91 gr fehérje, min 40 zsír az 745 kcal. De inkább legyen 45-50 korul. Max 30 energiaszazalek ami 1500 kcalbol 48 gr. Ha 1500at eszel akkor 48 gr zsirbol 446 es 91 gr feherjebol 373 kcalt viszel be.
1500-446-373 = 681 kcal marad chra tehat kb 166 gr lesz a cel.
Egyszeruen az ilyen altalanos szabalyok amiket a neten olvasol nem igaz az alacsony nőkre. Az alapoktól kell indulni. Elég fehérje, elég zsír és a maradék ch.
A ch izomepitesnel 45-55 kozott azokott lenni. Ebbe beleesel.
A helyedben kiszámolnám a heti aktivitás alapján az átlagos napisúlytartó kalóriát és azt enném. Plusz nagyon max 100 kcal.
Neked kb BMR x 1.375 a heti 3 sport miatt tehát kb 1554 kcal lesz a súlytartásid. 1550-1650et belőhetsz célnak.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!