Mitől lehetek mindig éhes?
Mint a kisbabáknak, minimum 3 óránkent muszaj ennem mert az ájulás kerülget.
Mellette eszegetek egész nap rágcsákat, édesseget, tortaszeletet.
Hízni nem hizok, pedig vagy 5kg bevállalnék.
Lassan könnyebb ruházni mint etetni! 😁

válasza:Lehet, ismerni kellene a paramétereid:
milyen magas, hány kg vagy?
Mennyi idős, milyen nemű?
Mióta áll fenn ez a helyzet?
160cm 53 -55 kg, középkorú.
Eddig is gyakran ettem de keveset.
Csak most rájön az édesség minden nap

válasza:

válasza:Egyik lehetőség: olyasmit eszel, ami hirtelen megemeli a vércukrod -pl fehérlisztből készült péksütemények- és utána szintén gyorsan vissza is esik. Közben a rágcsák emelnek a vércukorszinten, majd megint esik le. Amikor esik le, akkor jön az éhségérzettel együtt az ájulásközeli állapot, ezért eszel megint/folyamatosan, és kezdődik előlről, vagy csak folytatódik az egész napos eszegetés.
Olyasmit kellene enned, amiben teljes kiőrlésű liszt van, vagy pl. zabpehely kefírrel, esetleg bogyós gyümölccsel is. Az lassabban szívódik fel, nem hirtelen ugrik fel a vércukrod, és lassabban is esik le, egyenletesebb lenne a vércukorszinted, elmaradna a sürgető éhségérzet, és főleg az ájulás érzése. Az étkezések közötti rágcsákat amennyire tudod csökkentsd, vagy hagyd el. Nem tesz jót.
Másik lehetőség, valamilyen betegség. Pajzsmirigy probléma, de akár cukorbeteség, vagy más is lehet, ki kellene vizsgáltatni.

válasza:

válasza:Pontosan mit és mennyit eszel egy nap?
A legtöbben, akik állandóan éhesnek érzik magukat azért éhesek, mert kevesebbet esznek, mint kellene.

válasza:#8-ra válasz:
• Rövidebb: nem keveset eszem, mégis a kérdezőhöz hasonló tüneteket (erővesztés) produkálok megéhezéskor, ami nálam 2 óránként jelentkezik.
• Hosszabb: én is úgy vagyok mint a kérdező (paramétereim eltérnek: 178cm, 66kg, 31F ‒ abban egyezem vele, hogy gyakran vagyok éhes és megéhezéskor ugyanezt érzem), de nem eszem keveset. Maximum azokhoz képest eszem *egyszerre* kevesebbet, akik egy étkezés végén „mint a duda” laknak jól, de egyébként minimum annyit megeszek egyszerre, hogy az éhségem elmúljon, napi többször jól is lakom. Így is az történik, hogy 2 órával egy étkezésem után újra megéhezem és ekkor kb az erőm elhagy. Abban térek még el a kérdezőtől, hogy egyrészt ő nem 2, hanem 3 órát írt, másrészt hogy ő nasizik is, na nálam még csak nem is ez lehet az ok, én csak ritkán eszem nasit/édességet/péksütit, én a rendes étkezésemet 2 órával követő éhségemet újra rendes étkezésre való étellel verem el. Amit megeszek, azt az aktuális étkezésem idején elégnek érzem, majd KB (nem mp-re pontosan) 2 órával később jön egy pont, ami előtt még mindig nem érzek éhséget, utána viszont hirtelen erős éhség és az energiaszintem is csökken (ha ezt már érzem és így sem ehetek pont ekkor, akkor rosszul leszek, ami fennmarad amíg nem eszem újra, aztán evés után perceken belül helyre is jövök). Mindezekre jöhetne most az a gondolat, hogy akkor nem az ételtípus a baj, vizsgáltassam ki magam. Ezen is túl vagyok kb egy éve és MINDENT IS negatívnak találtak, se cukros nem vagyok, se pajzsmirigybeteg. Kb csak a Jóisten tudja, mitől „égetem el” az energiát ilyen gyorsan. Amióta tudom, hogy elméletben egészséges vagyok, azóta természetesen arra igyekeztem a pszichémet ráállítani, hogy egészséges vagyok, hát valahogy így is még mindig fennáll ez, hogy 2 óránként ennem kell.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!