Eddig a régi fajta édesítőket használtam és
fogyasztottam napi szinten igen sokat. Ugyan bajom nem
történt belőle, de szeretnék kicsit biztonságosabb
mégis finom édesítő szerekre át állni. Ajánljátok
nekem ilyeneket? Köszönöm.
Mit értesz régi édesítőkön? Az eritrit-xilit-maltit ugyanaz a csoport, ma már ezek sem annyira felkapottak, de közülük a maltit(ol) az, aminek a legközelebb áll az íze a megszokott kristálycukorhoz. Ezen kívül természetes édesítőknek számítanak a nem feldolgozott édes gyümölcsök - pl. datolya, alma, és ezeknek a sűrítményei - datolyaszirup, almaszirup. De már láttam porított datolyát is dm-ben... Azt, hogy lett-e bajod a korábbiaktól, azonnal nem lehet megmondani, mert ha csak csendben pusztították a bélflórát, évtizedek eltelhetnek, mire kialakul miattuk krónikus probléma. Jobb, ha már most gondoskodsz a megelőzésről pl. a gyulladásfenntartó ételek kerülésével és jó minőségű probiotikum szedésével.
jan. 9. 15:14
7/7 anonim válasza:
A legegészségesebb édesítő szer a méz! Elég régi, évezredek óta ismerik, már az ősember is használta! Sok új fajta van, de jobbat még nem találtak nála! Hosszú távon sem lesz semmi bajod tőle. Minek akarsz mesterséges sz@rokat enni?
Cukorbetegként mérni szoktam a vércukor szintemet.
Négy óra után felébredtem és megmértem, 6,3 volt, aztán ittam egy kávét, amibe édesítőt tettem.
Fél kilenckor megint megmértem, mert attól féltem, hogy nagyon alacsony lesz, de megdöbbenésemre 7,5 értékre...
Sziasztok!
Nem bírom az édesítőt, kezdem azzal. Főleg nem az eritritet, xylitet. Anyosóm kedvemben akart járni, tejtermékeket nem eszem ezért vett nekem paleo sütit. Nem vagyok otthon a diétában, de gondolom az cukormentességet is jelent..?
Éreztem is az ízén, hogy...
Nem fogyozom csak szeretnék egészségesen étkezni.
Sok gyümölcsöt eszem, mellette mézet szoktam minden reggel (de csak nagyon keveset, kB. 5g).
Viszont nem tudom, mivel tudnék pl. Paradicsomlevest edesiteni? Mert mézzel nem hiszem, hogy jó lenne. Vagy mégis? Mit...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!