Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Fogyasztotok-e tiszta sót? És...

Fogyasztotok-e tiszta sót? És ha igen, mennyit?

Figyelt kérdés
ápr. 28. 13:52
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Te 10-es hozzászóló nagyon értesz a dolgokhoz, kár hogy nem tiszta sót eszel...
máj. 5. 15:47
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

#10-es vagyok. 30+ éve foglalkozom a kérdéssel s természetesen tiszta sót fogyasztok.

Ami a keveredést okozza itt azok a következők:

1. Egy időben kálisóval (KCl) keverték a konyhasókat (NaCl) hogy ezzel betegítsenek meg sokakat, hogy felborítsák a vérszérum érzékeny egyensúlyát... utaltam a Nobel-díjas kutatásokra ezügyben amiből indult ez (meddőség, könnyebb befolyásolhatóság, stb), a Betegséggyártók anyagot is belinkeltem. Ez ma már szinte megszűnt a bolti sóknál (de mondjuk kálisó került a kólákba, mert függőséget is okoz némi eufória mellett ha túladagoljuk a káliumot)

2. Minden só tengeri só, a bányászott is, csak az pár millió éve ülepedett le. A tengerből lepárolt tiszta NaCl sók is lehetnek megfelelőek, ha minden szennyezés ki van vonva rendesen. A bányasók, kősók azért jobbak mert ott ilyen veszély nincs, illetve ott vannak benne a mikroelemek amiket az egészséges bélflóra hasznosítani tud, s nagy hiány van ma ezekből (minőségi éhezés), a sókristályok energetikáját már nem is említve. Javasolt beszerzési források az említett parajdi, wieliczkai, dési kősók.

3. Az eredeti kérdésedre szerintem válaszoltam. Ha egészséges szeretnél lenni akkor napi 15 gramm felett kellene sót fogyasztani tudatosan, ami nem kevés ha kimérjük. Régen mindent sóval tartósítottak így ez ott volt jobban az étrendükben. Vadgazdálkodásban ma is kötelező nyalósót kitenni, de meleg munkahelyeken munkavédelmi előírás volt a sópótlás biztosítása... A két belinkelt anyagban a miértek körül vannak járva részletesen. Ha esetleg van kérdés és tudok rá válaszolni, megírhatod.

máj. 6. 11:13
 13/18 anonim ***** válasza:
12 Sokristaly energetikajanak kerdeserol legyel szives.
máj. 6. 18:05
 14/18 anonim ***** válasza:

#13 Ez egy összetett kérdés, s a nyitja szubatomi világban van, abban hogyan tárolódik az információ az anyagi részecskéket (és a fénykvantumokat, az Energiát is) alkotó tachionok (a görögöknél ez volt az "atomosz" avagy a Tűz őselem...) által kibocsátott gravitációs réteghullámok felületi modulációjában. A lényeg itt hogy felveszik az adott sókristályok (vagy bármilyen anyag) a környezet "rezgését" ami a tengeri só finomításakor (halmazállapot változás) elveszlik, elzajosodik.

Ha ott vannak mellette a mikroelemek, úgy kedvezőbb élettanilag fogyasztani, de ezek csak apró finomságok, nincs kellőképpen ez megkutatva; biokémiailag a tiszta NaCl is tökéletesen hasznosul, ezt használják infúziókban.

Ahogy írtam egy időben kijátszották a szabványt (MSZ) és kálisót (meddősó, KCl) kevertek a nátrium-kloridba (konyhasó, NaCl) amire volt a reakció a Tiszta só "mozgalom".

Konyhasóból napi 15-25 gramm az optimális, mert gyorsan ürül a szervezetből, Káliumból viszont a töredéke kell ~600-1200 mg (0.6-1.2 gramm) naponta mert a sejtekben kötött állapotban van a nagyrésze és egy kevés a vérben, alig fogy, sok élelmiszerben ott van (több is mint kellene; kálisós műtrágyák), fontos tápanyag, de könnyű túladagolni és nehezen tud a feleslegtől a szervezet megszabadulni, szemben a nátriummal. Ráadásul mindkét elem szervetlen formában is felszívódik, azért itt trükköznek, mert ezek mennyiségén keresztül szinte nyomtalanul lehet a szervezetet alapvetően befolyásolni, még meddőséget vagy rákos folyamatokat is el lehet indítani, mert annyi minden nyugszik ezen két elem egyensúlyán (sejtanyagcsere, Na-K-pumpa; ingerületátvitel; vízháztartás...) azért javasolják hogy alig fogasszunk sót (WHO: <5 gramm), mert a nátrium mennyisége valamennyire korrigálja a többlet káliumot.

Egy népességcsökkentő programban utaznak globálisan bizonyos körök, aminek egyik fontos része ez, hogy egy ilyen látszólag ártalmatlan tévhitet terjesztettek el hogy a "sok só káros és magas vérnyomást okoz", de ennek pont az ellenkezője igaz.

máj. 7. 09:23
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
14 Koszi gondoltam hogy ezozizi lesz, csak jobb ha te mutatkozol be.
máj. 7. 09:43
 16/18 anonim ***** válasza:
#14 baited
máj. 8. 06:50
 17/18 anonim ***** válasza:

Nem "ezozizi", a kvantumfizika jövője ez a kutatási terület, a részecskéket keltő forráselemek által kibocsátott gravitációs hullámok. A világegyetem EGY azaz 1 féle építőelemből áll mindössze, s a kibocsátott léthullámokból, gravitációs réteghullámokból melyek taszítják a többi forráselemet. (A vonzás, a befelé taszítás egy speciális eset.) MINDEN ma ismert és ismeretlen kölcsönhatás és jelenség levezethető hézagmentesen, logikusan ebből amivel nem boldogul jelenleg a fizika, kémia, biológia, csillagászat.

Minden egyes részecske hatalmas mennyiségű információt tárol az ütemesen fénysebességgel kibocsátott egydimenziós gravitációs hullámaik felületi modulációjában (perturbációs memória), így bármilyen anyag felveszi a környezete rezgését, ami nagyban függ az adott anyag térszerkezetétől is, jelen esetben a sókristályok kocka alakú térhálója kitűnő ebből a szempontból, ráadásul a fénnyel van rezonanciában amelynek nagyon hasonló a szerveződése, de jóval apróbbak a fénykvantumok a részecskék és atomok világához képest...

Mindezek miatt is érdemesebb a finomítatlan kősőt fogyasztani inkább amiben ott van ~80 ásványi anyag (mikroelem) és az információja ennek a sókristályok mellett. Abba most nem mennék bele hogy milyen fontosak és miért ezek a makro és mikroelemek a különféle biokémiai folyamatokban, utána lehet keresni Dr. Joel D. Wallach kutatásinak aki kb 17500 boncolást végzett ezügyben.

máj. 8. 09:16
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
17 Ne tetezd, eleg lesz :D
máj. 8. 09:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Miért érzem úgy miután alkoholt fogyasztok és utána elalszom mintha az összes fogam zsibbadna és ki akarna szakadni a helyéről?

Szóval mindegy mennyi alkoholt iszok, mennyire rúgok be, én akkor is megmosom a fogam, mert nagyon vigyázok rájuk, nincs egy rossz fogam sem, de többször is előfordult màr hogy alkohol után hogy ilyen fura érzés volt a fogaimban, mintha zsibbadnának, vagy mintha...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!