Azért ha tapasztalsz valami gyanusat, menj be az SBO-ra és mindenképpen szólj, hogy egy fél fogpiszkalot keressenek a képen.
júl. 1. 21:10
2/12 anonim válasza:
Vizsgáld a következő napokban a terméket. Találkoznod kell vele 2-3 napon belül. Ha nem, akkor SBO.
Ha megakad, befúródik, akkor lehet gáz évek múlva.
júl. 1. 21:27
3/12 anonim válasza:
A bélmozgás a tompa végével előre továbbítja pl a szilvamagot, vagy bármi lenyelt dolgot. Ezért nem kell aggódni. A gond az, hogy a fogpiszkálónak nincs tompa vége. Olyan puhára főtt, hogy észre sem vetted? Akkor nem okozhat elvileg gondot. Vagy kemény volt, de későn vetted észre, és már nem tudtad kiköpni, csak lenyelni? Ez esetben orvoshoz kellene fordulni, mert átfúrhat valamit.
júl. 1. 22:01
4/12 anonim válasza:
Szerintem szétmarja a gyomorsav. Az rohadt erős sósav. A fapálcika egy vékony természetes anyag, nem csonthéjas, mint a szilvamag, és nem szétmarhatatlan, mint valami fém.
júl. 1. 22:57
5/12 anonim válasza:
Az egyik ismerősünk majdnem me ghalt fogpiszkáló lenyelése miatt, mert áttszúrta a belét. Sürgősen műteni kellett, hogy életben maradjon.
júl. 2. 00:08
6/12 anonim válasza:
4
A fát és a cellulózt nem emészti a gyomorsav.
júl. 2. 00:10
7/12 Ypszilon1980 válasza:
Cellulózt nem oldja a gyomorsav. Mindenképpen el kell menni sbo-ra, mert annak hegyes a vége és jó lenne azt tudni, hogy hol tart az emésztőrendszerben, legalább halad-e vagy megakadt valahol.
júl. 2. 13:56
8/12 anonim válasza:
A legtöbb lenyelt idegen test gond nélkül áthalad az emésztőrendszeren. Ugyanakkor egy fogpiszkáló kivételnek számít, mert hegyes faanyag, ami ritkán ugyan, de okozhat sérülést vagy átfúrhatja a bélfalat. Mivel azt írod, hogy csak egy fél, és ráadásul szétfőtt, tehát valószínűleg felpuhult darabról van szó, kisebb az esélye a problémának, de nem lehet teljes bizonyossággal azt mondani, hogy semmi baj nem lesz keresd fel az SBO-t.
júl. 2. 16:56
9/12 A kérdező kommentje:
mindenki roszul tugya ma voltam a korhazban és az orvosok közölték hogy 0.00001%eséj van ara hogy kijukasza a gyomrfalat vagy a beleket és monták hogy a bélsár körbe öleli az idegen testet eben az estben a fogpiszkálot és a széklettel együt távozik a testből
júl. 2. 18:29
10/12 anonim válasza:
9.
Helyesírási szótárat nem adtak esetleg a felvilágosítás mellé?
Az történt, higy csütörtök este vacsiztam,szendvicset ettem. És evés után kezdtem el gombócot érezni a torkomban. Mintha ott lenne valami, ilyen diszkomfort érzet. Azóta is érzem. Nem nyeltem félre, kapok levegőt, azóta nyilván ettem-ittaam gondtalanul. De akkor is ott...
A családomat, barátaim családjait elnézve kevesebbet eszek, mint az átlag, mégis napi kétszer vagy akár háromszor is kell. Korábban csak egyszer kellett naponta és akkor is annyi jött ki, mint most egy alkalommal.
A használati szerint nem szükséges kalibrálni. Nem is kalibráltam, mert nincs itthon működő mérőm.
Kvázi öndiagnosztizálásra vettem, nert a házi orvosom lekakilja az eredményeimet. Neki az, hogy az éhomi 6,1 és a háromhavi 5,7 teljesen rendben van és arra is legyint,...
A vashiányom miatt sokat ettem de probalok leszokni. Kulfoldon latom hogy sokan eszik terhesség alatt vagy pica (eves zavar miatt) vagy vashiány miatt de Magyarországon nem találkoztam meg senkivel
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!