Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A savanyított uborka, káposzta...

A savanyított uborka, káposzta stb. mennyi vitamint, értékes ásványi anyagot veszít?

Figyelt kérdés
2013. jan. 23. 08:08
 1/3 anonim ***** válasza:

Keveset, mert a savanyitás (savas közeg) elég jól megörzi a vitaminokat. Eredetileg ezért is hasnálták a savanyitást, mert aki ezeket fogyasztották, azok nem kaptak vitaminhiányt. (Ha érdekel, olvass utána a skorbut cimszónál)


Az ásványi anyagok mennyisége meg a tárolás során - akámilyen módon is történik - nem csökken.

2013. jan. 23. 08:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Az uborkától ne várj sokat. A káposzta viszont igazi vitamin bomba.
2013. jan. 23. 09:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
uborka - zéró vitamin, de nagyon jó rost anyag tehát veressed az arcodba
2013. jan. 25. 20:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!