Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Túl sósak a leveskockák...

Túl sósak a leveskockák egynémely gyártmánya. Nem lehetne szabályozni egészségügyileg az élelmiszerek sótartalmát? Hiszen egészségtelen lehet.

Figyelt kérdés

2015. jún. 28. 18:47
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell használni
2015. jún. 28. 18:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Senki nem kötelez rá hogy beletedd.
2015. jún. 28. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem a só miatt egészségtelen.Ha azt hiszed,sajnos nem tudsz főzni.A rendes,ízes húsleves vagy zöldséges leves nem kockából készül,és nem is tesznek bele pluszban.
2015. jún. 28. 18:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Semmi szükség a leveskockára, meg kell tanulni levest főzni. Hidd el sokkal finomabb. Egyébként igaz amit írsz, a kész/félkész- és ízesítésre szánt alapanyagok valóban túl sósak, de ennek a valódi oka az ízfokozó, azaz a nátrium-glutamát. Mindez megtalálható nem csak a leveskockában, hanem a chips-ben, a bögrés levesben, egyes műsajtokban, gyárilag előfűszerezett grillhúsokban stb. Sajnos a legtöbb embernek az ízlelőérzéke erre állt rá, ezért a színtiszta házilag elkészített ételt sokszor íztelennek találja.

Hogy kinek érdeke és kinek nem ez kérdéses, mert úgy olvastam, hogy erről már folynak viták népegészségügyi témakörben.

2015. jún. 28. 19:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

nem kell 1 kockát tenni 2 dl levesbe. megvan a megfelelő adagolás rá.:D

én szeretem a kockából készült levest is, persze zöldségekkel felturbózva. de mivel a húst ki nem állhatom levesben, ezért csak zöldségekből nem tudnék olyan jó levest készíteni

2015. jún. 28. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Én zöldségekből is tudok jót főzni, hús nélkül (a bolti húsok amúgyis ízetlenek, már amivel én találkoztam extrém ritkán, mert nagy ívben kerülöm őket 20 éve. de a termelői húsok nagy része is elég ízetlen. pedig van ízlelésem, a cukkininak érzem az ízét, pedig az enyhe). Zsiradék persze kell bele, némi fűszer sem árt, de nem kell sok, megfelelő zöldségek (a zöldborsó roppant jó ízt ad, a vöröshagyma is sokat dob rajta)... Ha nem elég, akkor pedig még tojástejet is öntök bele, csuda a válogatós fajtámba :) Oké, ízlések és pofonok. Nátrium-glutamátot sosem eszem. Sót annyit használok, amennyit jónak látok, az én étrendemben direkt ajánlják a sok sót, de én még ezzel sem foglalkozom. Sosem féltem a sótól, annyi rossz pont van az ember étkezésében, a só elég ártatlannak tűnik nekem, de biztos van, akinek figyelnie kell rá, az tegye és ne használjon leveskockát, nekem se jut eszembe se, nem jó, de nem a só miatt.
2015. jún. 28. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Levsekockak csak magukban sosak, de ha a megfelelo vizzel felhigitod, akkor mar nem sos. Amugy is van mar szabalyozva a kerdes a "chips-adoval".
2015. jún. 28. 20:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Hígitani kell több liter vízbe :) akkor nem lesz túl sós.
2015. jún. 28. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
89%
7# A chips adóval még nincs szabályozva az élelmiszerek sótartalma, csak adó van kivetve rá. Amire utaltam, hogy folynak viták erről, hogy szabályozni szeretnék az élelmiszerebe kerülő sómennyiséget.
2015. jún. 28. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos tanácsokat!
2015. júl. 2. 19:26

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!