Miért álmosodok el fokhagyma evés után?
Marha idegesítő, hogy tizenévesen evés után teljesen éber és aktív voltam bármilyen nehéz étel elfogyasztása után is. Manapság, a húszas éveim vége felé már egyszerűen nem ehetek összetettebb ételeket mert kb. két órán át olyan leszek mint a mosott szar... Ez az öregséggel jár? Mert én ezt képtelen vagyok elviselni.
Fokhagyma a legrosszabb elég egy negyed gerezdet ennem és már is az összes vérem eltűnik a fejemből. Esetleg valamely szervem nem működik megfelelően, hogy ennyire legyengít az emésztés?
Nyilván azért leszel álmos, mert túl sok energiát vesz el bizonyos ételek megemésztése. Hogy mik azok az összetevők, amiktől ez kialakul, azt neked kellene kitalálnod, pl. egy étkezésen belül különválaszthatnád a keményítős vagy szénhidrátdús ételeket a fehérjéktől, a húsokat a tejtermékektől. Tehát paprikás krumpli húsfélék és mondjuk tejföl nélkül lehet, hogy nem álmosít. Vagy éppen ha a húsokhoz csak zöldségeket eszel, és nem sajtot, tésztát, kenyeret, nokedlit, tejfölt vagy utána rögtön sütit. Az ajurvédában részletesen leírják, mit mivel célszerű enni, hogy az ételek megemésztése könnyebb és hatékonyabb legyen.
Egy másik kérdés, hogy nem-e az a baj, hogy sok egészségtelen ételt eszel, és mostanra már nem olyan jó az emésztésed.
A fokhagyma érdekes kérdés, nagyon jó vértisztító és baktériumölő étel, olyat még nem hallottam, hogy álmosít, de ki tudja. De itt is kérdés, hogy mihez eszed, gondolom, nem magában.
Az ember minimálbérből nyilván nem hoz ki megfelelően változatos étkezést. Több fogásos étkezésről szó sincs. Arra, hogy bizonyos ételeket szétválogassak, hát...
Semmilyen formában nem fogyasztok koffeint , alkoholt és az utóbbi egy évben minden édességet kerülök. cukrok, csokoládék, üdítők stb. elég kellemetlen nélkülük élni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!