Mikben található sok E vitamin?
Ha margarint eszel, akkor bőségesen jut a szervezetedbe.
A margarin egyik tartósítószere a tokoferol, azaz az E vitamin...
A margarin nagyon egészségtelen, mesterségesen előállított élelmiszeripari termék, ennivalónak nem nevezném.
"E-vitamint tartalmaznak többek között az alábbi magvak, olajok, zöldségek és gyümölcsök:
búzacsíra
hüvelyesek
napraforgómag, dió, mandula, mogyoró
aszalt szőlő (mazsola)
gabonapelyhek
zöld leveles zöldségek (például a spenót)
tojássárgája
növényi olajok (például búzacsíraolaj, olívaolaj, napraforgóolaj, tökmagolaj, kukoricaolaj, lenmagolaj)
Érdemes tudni, hogy a főzéssel és a hosszantartó tárolással (túl magas vagy túl alacsony hőmérsékleten) ezen tápanyagok elveszíthetik E-vitamintartalmuk egy részét.
Az E-vitamin napi mennyisége – heti átlagban – fedezhető a változatos, növényeket, növényi olajokat, olajos magvakat, zöld növényeket, tojást, tejtermékeket (főleg savanyított tejtermékek) tartalmazó étrend mellett."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!