Kinek a termékeit érdemes kipróbálni? Norbiét, vagy Burján Szafiét?
Egyikükét sem. Vegyél graham lisztet és kenyérlisztet, keverd 1:2-höz arányban és ebből süss zsemlét vagy kenyeret. Ne egyél többet belőle,mint az eddigiekből, akkor hatásos lesz. De ha még kevesebbet eszel (ez nem föltétlen ajánlatos), vagy többet mozogsz (ha ez lehetséges) akkor még gyorsabban fogsz fogyni.
A megtakarított pénzt adományozd jótékony célra!
Szafinak maximum a receptjeit használom (csak kiveszem a sok vizet és a rost zömét, amitől csak ízetlenebb és drágább lesz), a cuccai nekem picit drágák (nagyon csóró vagyok) és feleslegesek, de biztos van, akinek bejönnek, nincs ezzel baj.
Liszt? Ott a dió, amit magam szedtem és törtem, valamint párféle olajos mag és magliszt. Van útifű és bambuszrost is, néha hasznos, de nem viszem túlzásba, én kalóriát is jócskán tartalmazó dolgokat akarok enni, az laktat.
Igazából remekül meg lehet lenni enélkül is, én pl. ehetek tojást és zöldségételeket, némi olajos magvat és kész. A süti kis plusz flanc, nincs feltétlenül szükségünk rá.
Persze eleinte lehet mankó vagy jobb ötlet híján kalóriabevitel. Régen félig magkenyéren éltem, ma már kvázi sosem eszem ilyesmit, normális ételt eszem (plusz sok sütit, de az is normális étel, főleg tojásból áll az enyém).
Aki szénhuidrátosan eszik, velem ellentétben, annak ott a rengeteg gluténmentes gabona, ha pedig nem zavarja a glutén vagy csak nem tud lemondani a csak gluténesekre jellemző dolgokról, akkor a normál gabonák is. A tk tönkölyliszt a kedvencem ez utóbbiak közül, még ha én ugyebár nem is eszem, csak extrém nagy kilengéskor.
Kenyér nélkül lehet élni, rizsen, kölesen... Kiesnek a szendviucsek, de az embernek nem kell szendvicset ennie. Ha nagyon akar, akkor persze tegye, távol álljon tőlem, hogy beszóljak mások étkezésébe.
A normál (nekem ez a tk tönköly) kenyérbe is lehet rakni ezt-azt, amivel csökken a szénhidráttartalma, de ebben nincs tapasztalatom, csak halottam róla. Magliszt, rostok, olajos magvak... Az én háztartásomban a kenyér szerepe az, hogy sok kalóriát és szénhidrátot adjon, én csak gluténcsökkentést játszottam vele egyszer (a kölesliszt nem rontja el, szeretem a köles ízét s így is pompásan megkelt, felerészben kölessel, felerészben tk tönköllyel).
Én válaszoltam pedig. Azokat használom, amit Szafi is, csak nem az övéit, hanem amiből az övéi is vannak: kókuszliszt, szezámliszt, bambuszrostliszt, útifű maghéj liszt, tápiókaliszt (de ez nekem szénhidrátos, viszont Szafi sokat használja és a kevert lisztjeiben is sokszor van), konjacliszt, plusz olajos magvakat és egyéb magliszteket.
Ha ez nem ch csökkentett, akkor semmi.
"Sajnos senkitől nem kaptam választ a kérdésemre."
Én ezekre próbáltam válaszolni:
"Ki mit használ az otthoni sütögetéshez? Melyik a gazdaságosabb, melyik jobb?"
Még egyértelműbben: a tönköly jobb, a sima búza gazdaságosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!