Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi lehet a baj a gyomromban?

Mi lehet a baj a gyomromban?

Figyelt kérdés

3 napja az van, hogy puffasok, fáj a hasam de csak kevés ideig, mielőtt elmennék wc-re. Mostmár nincs puffadás, csak rossz hogy hirtelen rámjön egy kellemetlen hasfáját és mennem kell egyből wc-re. A székletem laza, és nyálkás.

Étvágyam van, más bajom nincs egyáltalán. Probiotikumot szedtem be, mit lehet még?

18/f

#hasfájás #gyomorbaj #furcsa széklet
2016. júl. 3. 11:45
 1/6 anonim ***** válasza:
Fertőzés is okozhatja, ill nagy melegben nem olyan a felszívódás, mint normál esetben. A probiotikum jó, de 5 napig bizti kell szedni.
2016. júl. 3. 12:29
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem 5 napig, hanem a tünetek megszűnéséig szedd, de legalább 2-3 hétig. Utána is ehetsz még probiotikus ételeket (natúr joghurt, kefír, savanyú káposzta, kovászos uborka).
2016. júl. 3. 17:04
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2016. júl. 4. 06:56
 4/6 A kérdező kommentje:

Már nincs hasfájás se puffadás és a székletem is egyben van, de mi az a takonyszerű anyag benne? mindig van.

Valamit nem jól emésztek? zsírt? a probiotikum elmulasztja?

2016. júl. 4. 21:33
 5/6 anonim ***** válasza:

Találtam egy jó leírást:

"A vékonybél normál esetben aránylag kis mennyiségű baktériumot tartalmaz, viszont az említett tényezők okozhatnak felesleges baktérium-szaporodást a vékonybélben. Ezek a nemkívánatos baktériumok aztán az epe dekonjugációjának nevezett folyamatban okozzák az elégtelen zsírfelszívódást (zsírok malabszorpciója) és gátolják a cukrok felszívódását is. Ahelyett, hogy hasznosítva lennének, a cukrok a vékonybélben maradnak, ahol nemkívánatos erjedésük keletkezik. Ennek következménye a gázok képződése, fájdalmak, puffadás, bűzös gázok, nyálka a székletben, a széklet büdös és keletkezhet híg széklet, sőt hasmenés is. Az édes és keményítő tartalmú élelmiszerek okozzák a legrosszabb tüneteket. A nemkívánatos baktériumok mérgező anyagcsere termékei károsítják a bél sejtjeit, és ez gátolja a táplálék felszívódását. A csökkent felszívódási képességen kívül élelmiszer-allergia, ill. -intolerancia keletkezhet."

www.meregtelenites-beltisztitas.com/a-szeklet-elarulja/

Ebből azt gondolom, hogy a probiotikumok segítenek, de lehetne még inni kúraszerűen gyömbérteát, borsmentateát, kamillateát, esetleg egy rövid (1-2 napos) böjt is jó lehet (pl. csak húsleves leve + főtt zöldségek, vagy csak nyers zöldségek).

2016. júl. 4. 22:38
 6/6 A kérdező kommentje:

valószínúleg ez van nekem.

Nagyon köszi!

2016. júl. 5. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!