Anorexiából gyógyulás? 15/l
Utolsó, ezt érdemes elolvasnod:
A szoptatás-tápszer témakörrel kapcsolatban nekem az a meglátásom, hogy 40 évvel ezelőtt (amikor én születtem) már voltak tápszerek, illetve már korábban is megszokott volt a babáknak 3 hónapos kortól cumisüvegből feles tejet, teát adni. Én magam is 3 hónapos koromtól tápszert, teát és tejet kaptam, és 1 évesen már bölcsibe jártam, mert anyukám (sok más akkori anyához hasonlóan) elég korán visszament dolgozni. Ennek ellenére kamaszkoromban egyetlen anorexiás vagy bulímiás lányt sem ismertem, jóval később olvastam csak erről a betegségről, akkor is az amerikai divatmodellekkel kapcsolatban, szerintem abban az időben elég ritka lehetett, mint ahogy kövér gyerek és kamasz is sokkal kevesebb volt, mint most. Amúgy egyetlen vegánt vagy koplaló tinit sem ismertem akkoriban, gondolom ez szintén az utóbbi években kezdett elterjedni nálunk.
Persze ez csak az én saját tapasztalatom, nincsenek a kezemben statisztikák, de akkor is úgy vélem, ezek a jelenségek összefüggenek napjaink egészségtelen táplálkozásával.
"Az tény hogy felülreprezentáltak az anorexiások vegánok körében, de csak azért mert az anorexiások hajlamosak mainstreamtől eltérő étrendet választani." - Kíváncsi lennék, hány anorexiás paleózik vagy követ valamilyen lowcarb étrendet (pl. Atkins, ketogén, Norbi Update)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!