Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Olasz konyhárol mi a véleménye...

Olasz konyhárol mi a véleményetek? Mennyire egészséges?

Figyelt kérdés
Imádom az olasz ételeket de azt mondják nagyon szénhidrát dús. Szerintem meg inkább csak fehérje szegény. Rengeteg tészta, sajt, vaj, olivaolaj na meg kevés szárnyas húsok inkább a zsírosabb sertés húst és halat kedvelik illetve kedvelem énis. Na meg persze a sok paradicsom meg a mediterrán gyümölcsök. Szerintetek mennyire egészséges az olasz konyha?
2018. jan. 2. 21:27
 1/3 anonim ***** válasza:

Ekkora hülye kérdést az olasz konyha is olyan sokszínű mint bármi más. Akár vegán tradicionális ételek is vannak pl a paradicsomos polenta, zöldséges tortellinik, raviolik vagy sok vegetáriánus étel mint a gombás rizottó, zöldséges lasagne stb.

De van rengeteg marhahúsos étel de ugyanúgy sok tengeri halas is.

A tészta is lehet fehér vagy teljes kiőrlésű stb...


Szóval nagyon attól függ miket eszel mert lehet nagyon egészségesen de egészségtelenül is csinálni(fehér tészta, húsok, zsíros sajt stb).


Mellesleg pont hogy fehérjedús a hús, a sajt, és a gabonatermékek (tészta) is sok fehérjét tartalmaznak.

2018. jan. 2. 21:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Elvileg a mediterrán konyhát tartják most a legegészségesebbnek. Olasz kajából is sokféle van, ha mediterrán jellegű, akkor elvileg egészséges: Halak, tengeri ételek, szárnyasok, (kevesebb sertés és marha), olivaolaj, sok saláta, vörösbor (mértékkel), és nyugodtan mehet az olasz tészta is, nem mérgező. Olaszországon belül Szardíniában különösen sokáig élnek az emberek, ott van a Föld egyik ilyen kék zónája (blue zone, ha angolul rá akarsz keresni) Egy cikk erről:


[link]

2018. jan. 2. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Miért lenne fehérjeszegény? Sajt, húsok, miegymás... Inkább szénhidrátdús, valóban. Persze meg lehet oldani szénhidrátszegényebben is, csak az olasz konyhánál ez nehezebb, mint általában.

Emberfüggő is, hogy egészséges-e. Nekem minden étrend egészségtelen, ami szénhidrátdús, de egy minőségi zsíros sertéshúst kifejezetten egészségesnek tartok, már feltételesen, tekintve, hogy bár jókat olvastam róla (néha rosszakat is, mint mindenről), sosem mélyedtem bele, mert nem szoktam húst enni, engem nem nagyon érint a dolog. Ha Olaszországban húst ennék, az bizonyára tengeri herkentyű lenne, zöldséggel, mert a tésztaféléket igencsak kerülném.

2018. jan. 2. 21:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!