Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért van az hogy a sajtoktól...

Miért van az hogy a sajtoktól előjön a laktózérzékenységem, de ha kb fél percre teljes fokozaton beteszem a mikróba akkor semmi bajom sincs tőle?

Figyelt kérdés
Pár napja megéheztem egy kis olvasztott sajtra, és ezalkalommal elfelejtettem bevenni a lactase tablettát előtte, és semmi bajom nem volt tőle. Aztán másnap ettem ugyan abból a sajtból mikrózás nélkül, és akkor meg ugyan azok a tünetek jöttek elő mint ha tejet ittam volna.

2018. ápr. 4. 11:48
 1/3 A kérdező kommentje:
Ja, és azóta többször ettem belőle mikrózva, és egyszer sem volt bajom tőle. Mit csinál vele a mikrohullámú sütő?
2018. ápr. 4. 11:49
 2/3 anonim ***** válasza:
Tudományos magyarázatot nem tudok, viszont saját tapasztalatom az volt még régen, hogy a sima tejtől azonnal minden bajom volt, a forralt tejtől és a tejet tartalmazó főtt ételektől viszont nem éreztem közvetlen emésztési problémákat. Megkérdeztem erről az orvosomat (gasztroenterológus, ételallergia-kivizsgáláson voltam nála), annyit mondott, hogy az lehet az oka, hogy a főzés valószínűleg megváltoztatja a fehérjék szerkezetét, és hogy másoknak is vannak hasonló tapasztalatai.
2018. ápr. 4. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
Vagy nem is vagy laktózérzékeny, csak ha direkt "figyelsz rá". Manapság gyanúsan sokan vannak.
2018. ápr. 4. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!