Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Tényleg a cukor lenne mindenne...

Tényleg a cukor lenne mindennek az oka?

Figyelt kérdés
Állítólag nagyon elkezdett terjedni a cukorbetegség, daganatos betegség és egyéb civilizációs betegségek. Ha jól megnézzük mi az ami most van és régen nem volt... az nem más mint a finomított cukkrok ekkora mennyiségben. Baromi könnyű hozzájutni, szinte minden mennyiségben. Sütik cukros italok és még sorolhatnám.... régen messze nem fogyasztottunk ennyi cukrot, viszont a zsír az mindig ott volt az emberi történelemben és messze nem volt ennyi cukorbeteg és daganatos beteg. Úgy gondolom lehet tényleg a cukor, finomított szénhidrátok az oka mindennek..
2018. dec. 13. 23:45
 1/6 anonim ***** válasza:
Tényleg nem egészséges a cukor, de van még sok minden, ami régen nem volt. Étolaj, margarin, rengetegféle élelmiszeripari adalékanyag, egész életüket ketrecben, zárt épületekben töltő haszonállatok, vegyi anyagokkal szennyezett levegő, víz, talaj, műanyagok, azbeszt, magasfeszültségű vezetékek, trafóállomások, mobiltelefon, számítógép, gyógyszerek, mozgásszegény életmód... Ez a sok hatás mind összeadódik, sokat közülük el sem lehet kerülni vagy nagyon nehéz. A cukrot, finomított ch-kat szerencsére lehet, de ez még nem garantálja, hogy pusztán ettől egycsapásra megjavul az egészséged és soha nem lesz daganatod.
2018. dec. 14. 00:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 mindentudó99 ***** válasza:
Én abszolút nem birom már a cukrot. Gyümölcscukrot. Minimálisan fofyasztom. Nem tudom megemészteni
2018. dec. 14. 07:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Igen,jól gondolod.Nem is fogyasztok finomított cukrot,lisztet,már jó ideje és nem is hiányzik.
2018. dec. 14. 10:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Az elsővel értek egyet, de én is kerülöm a cukrot, főleg mivel nekem különösen előnytelen... De nem mindennek az oka, ez világos.
2018. dec. 14. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerintem nem kéne kiragadni egy élelmiszercsoportot, pl. csak az édességek, vagy a cukros ételek az okai a betegségeknek. Szerintem az emberek pszichés állapota is nagyban befolyásolja, előidézi a különböző testi betegségeket. Gondolj bele, egy rettentő gyorsan változó világban élünk, amivel alig lehet lépést tartani, sok ember stresszel, depressziós, szegénységben él, függőségei vannak. Összességében elmondható, hogy a mentális betegséggel küzdők száma rohamosan nő. És ahogy az emberek gondolkodnak, az kihat az egész testükre, lelkükre. És szerintem nem a cukorral, meg a feldolgozott szemétkajákkal van a probléma, hanem, hogy a stressz hatására az emberek hajlamosak mértéktelen fogyasztásba esni a bizonyos ételekből. Ha pl. húsból ennél rengeteget meg állati zsirból, az is káros lenne. Ha csak gyümölcsön élnél, akkor is hiányt szenvednél a zsirsavakból, fehérjéből. Szóval szerintem inkább az embereknek arra kéne, hogy mindent egyenek mértékkel, semmit ne vonjanak meg maguktól, és akkor nem is jönne a kisértés, hogy teletömjék a fejüket egészségtelen ételekkel. Amit elég nehéz megvalósitani egy ilyen anyagias világban, ahol a különféle reklámokból, hirdetésekből, mindenhonnan, a csapból is a különféle diéták meg gyógyszerek folynak. Holott csak az embereknek önmagukra, meg a testükre kéne figyelni. Mert attól még nem halt meg senki idő előtt, hogy minden nap megevett egy szelet sütit, de emelett minden másból is mértékkel. :) Csak most össze-vissza táplálkoznak az emberek, a stressz, depresszió miatt.
2018. dec. 15. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Utolsó, ez fordítva is igaz. A rossz táplálkozás kihat az idegrendszerre, depressziót, különféle testi bajokat okoz.

A boltok tele vannak "finom" ételekkel, amiket csak megvesz az ember és már eheti is. Az átlagember nincs tisztában vele, hogy ezeknek az ételeknek minimális a hasznos tápanyagtartalma, és aki ilyeneken él, az kevese(bbe)t eszik vitamindús, tápláló ételekből. Ráadásul a legtöbb ember rengeteget dolgozik és kevés ideje, energiája van egészségesebb ételek készítésére, jó alapanyagok felkutatására.

A cukrot és finomított szénhidrátokat tartalmazó ételekkel az a baj, hogy egyfajta függőséget okozhatnak, az ember elkezdi enni és nehéz vele leállni. Ezt tudja az élelmiszeripar is, ezért rakják bele szinte mindenbe, még a felvágottakba, sós pékáruba is. Sok embernek fogalma sincs, mennyi hozzáadott cukrot eszik nap mint nap.

2018. dec. 17. 09:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!