Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A boltban kapható 100%-os,...

A boltban kapható 100%-os, rostos és hozádaott cukrot nem tartalmazó gyümölcslevek miben rosszabbak mint az otthon facsartak?

Figyelt kérdés
Feltéve persze, ha rosszabbak valamiben...

2019. jan. 17. 23:26
 1/6 anonim ***** válasza:
Ízben mindenképp. Plusz ugye a tartósítószerek és egyéb adalékanyagok, bár azt mással is bevisszük.
2019. jan. 17. 23:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 Hóvirágszál ***** válasza:

a boltiak koncentrátumokból készülnek, abban már nincsenek benne az értékes összetevők sőt még mesterséges anyagokat is adnak hozzá


legjobb frissen magadnak készíteni el és azonnal meginni


egy jó hír az, hogy piacokon már kapható házilag készített gyümölcslé 5 literes kiszerelésben, például a Hunyadi téren (Budapest, Oktogon) áruló hölgyet nagyon ajánlom, tényleg igazi gyümölcsleveket árul és jó áron


az 5 liter 1500 és 2000 forint között van, attól függően milyent veszel

2019. jan. 18. 07:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Sűrítményből készülnek és pasztőrözik őket, ezzel sok vitamin tönkremegy bennük, amit aztán jobb esetben szintetikus vitaminokkal pótolnak.

Az otthoniban (amíg friss) minden hasznos tápanyag benne van, viszont a bennük lévő cukor ugyanolyan gyorsan felszívódik, ezért nem érdemes sokat inni belőlük sem. Kivéve a bogyós gyümölcsöket (ezeknek alacsony a cukortartalma), ha nem teszel hozzájuk cukrot.

2019. jan. 18. 09:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Egyik se nyert.


Ezeket a gyümölcsleveket úgy készítik, hogy ugyanúgy kifacsarják őket, mint ahogyan azt te tennéd otthon, majd vákuum alatt kiforralják belőle a vizet. Na nem 100 fokon, hogy megőrizzék az értékes anyagokat, hanem olyan 35-40 fok körül (ezért kell a vákuum).Sőt, az elpárolgó aromákat felfogják, és később ezt visszakeverik.

Vagy egyszerűen kifagyasztják (kriokoncentrálás) a vizet (mivel a narancslé,almalé stb egy oldatnak tekinthető), így az aroma és illatanyagok még jobban megmaradnak.


Majd elszállítják a kívánt helyre, ahol pontosan meghatározott mennyiségű vizet adnak hozzá és csomagolják.

100%-os gyümölcslé esetén TILOS tartósítószer és adalékanyag használata, csak fizikai úton lehet tartósítani.

2019. jan. 25. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!


Utolsó!


"Na nem 100 fokon, hogy megőrizzék az értékes anyagokat, hanem olyan 35-40 fok körül (ezért kell a vákuum)."


Ezt a részt nem egészen értem... A 35-40 foknál nem pont, hogy jobban megőrződnek az értékes anyagokat?


Illetve akkor Te most azt mondod, hogy a boltban vásárolt 100%-os nem feltétlenül rosszabb az otthon, frissen facsartnál?

2019. jan. 25. 19:08
 6/6 Topor G ***** válasza:
Minden egyes feldolgozási lépés, vagy tartósítási forma "ront" az eredeti állapothoz képest. Lehet, hogy nem tesznek bele tartósítószert, de pasztőrözik, ami legalább 60-70 fok, ahol már megindul egyes vitaminok és bioaktív anyagok bomlása.
2020. okt. 25. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!