Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Főzésre a legjobb, legegészség...

Főzésre a legjobb, legegészségesebb zsír a szárnyas zsírok?

Figyelt kérdés

Olíva olaj lenmag olaj stb a legjobb olaj de hidegen salátákra mert hevítve káros dolgok keletkeznek. Napraforgó olaj jó lehet de szintén hevítve állítólag káros melléktermékek keletkeznek ahogy a kettös kötések szétesnek.

Kókusz zsír, sertés zsír jó lehet de viszonylag sok benne a telített zsírok amik szintén nem olyan jók állítólag. A kacsa liba zsír a legjobb szerintem mert kevesebb a telített zsírok de nem képződik olyan sok káros mellék termék hő hatására


2019. febr. 21. 18:51
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Ha megszilárdul szobahőmérsékleten, akkor sok benne a telített zsír.


Nem keletkezik káros melléktermék, ami ilyen kis mennyiségben káros lenne az ember számára, ez humbuk. Ennél károsabb anyag keletkezik, ha kisütöd pl. a krumplit, és nem a zsír vagy az olaj miatt.

2019. febr. 21. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
55%
Nem kell mindennek bedőlni. A legjobb a disznózsír, és az közül a mangalica zsír.
2019. febr. 21. 21:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
64%
A disznózsíro pont, hogy nem. lsd. idős magyar emberek nagy százaléka, akik disznón nőttek fel és mindnek magas a vérnyomása
2019. febr. 21. 21:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 A kérdező kommentje:
3. És honnan tud hogy pont a zsír miatt mert mint ezek az idős emberek általában nagyon sózzák az ételeket és a só állítólag jobban okoz magas vérnyomást mint a zsír
2019. febr. 21. 21:45
 5/15 anonim ***** válasza:
44%

Ha nem extra szűz olívaolajat használsz (pl Bertollinak van ilyen), abban süthetsz. Ha valamit bő olajban sütsz, pl rántott húst, szerintem jó a napraforgó is, főleg ha nem vet fel a pénz.

A kókusz manapság lett divat, holott több benne a telített zsírsav, mint a disznózsírban, azt nem javaslom.

2019. febr. 21. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
Azért tudom, mert molekuláris biológus vagyok és elég sok mindent tanultam biokémiából és élettanból ahhoz, hogy ezeket tudjam
2019. febr. 21. 22:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 A kérdező kommentje:
1. [link]
2019. febr. 22. 07:35
 8/15 anonim ***** válasza:
Kérdező, szerintem jól gondolod. De a kókuszzsírnak is van sok előnye, én azt is használom. Magas vérnyomás sok mindentől lehet, a koleszterinszintet pedig csak kis mértékben befolyásolja a bevitt koleszterin.
2019. febr. 22. 08:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:

A legjobbak a növényi, extra szűz, hidegen sajtolt olajak, a legrosszabbak pedig az állatiak, ezek többnyire mind telítettek. A kókusz-és pálmazsír az egyetlen kivételek a növényinél, ezek telítettek így rosszak.


Jó tehát a napraforgótól kezdve az olíván át a szőlő-vagy éppen tökmag vagy repceolajig bármi hidegen.

Hevítve figyelembe kell venni a füstölési pontját, minél magasabb, annál alkalmasabb sütésre. A napraforgóé 160 fok, a repcéé és az olíváé is. A szőlőmag vagy mogyoróolajé 200 fok felett van.

2019. febr. 22. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
44%
Bírom, mikor az ostoba emberek hitegetik magukat, hogy magas vérnyomás mástól is lehet stb. Igen, lehet például veleszületetten és úgy, hogy az illető világ életében sz.rt eszik. Más opció nincs. Igény az emberi szervezet maga is szintetizátor koleszterint, révén h hormonok épülnek fel belőle, de tudatlanság azt állítani, hogy a bevitt koleszterin nem befolyásolja. Persze, mert a biokémiai alapokkal itt senki sincs tisztában, de azért okoskodik.
2019. febr. 22. 21:15
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!