Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » El fog múlni ez az örökös...

El fog múlni ez az örökös púzás, vagy nekem nem való a nyerskoszt?

Figyelt kérdés
Elkezdtem egészségesebben táplálkozni, így egy normál mélytányérnyi saláta is szerepel a napi menüben (fejes saláta, rukkola, paradicsom). Viszont állandóan végigpúzom a délelőttöt, és felfújódik a hasam is (a salátát délután 5-6-kor eszem egyébként). Fog ez változni, vagy állandóan fingározni fogok a munkahelyemen ezentúl? Egyébként nem túl büdösek a pukkantásaim, de jó hangosak sajnos.
2019. márc. 5. 15:23
 1/10 anonim ***** válasza:
Hát a zöldséges kaják már csak ilyenek. Nem fog elmúlni később sem. Ne napközben edd a salátát, hanem mondjuk este. Vagy egyél kevesebb salátát és inkább egyél mellé egy tojást, vagy egy kis csirkemellet.
2019. márc. 5. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, de ha tojást eszek mellé, akkor még többet fingok, ráadásul borzalmasan büdös záptojásszagút.
2019. márc. 5. 15:35
 3/10 anonim ***** válasza:
A fejessaláta nagy levélfelületéről nehéz lemosni a a gázképző mikroorganizmusokat. Esetleg vegyél csomagolt, szeletelt zöldségkeveréket, amit kénező vegyszerrel előkezeltek, az nem fingat. Vagy próbáld meg házilag kezelni borkénnel az összevagdalt leveleket, amelyeket aztán lemosol és zöldségcentrifugával lémentesítesz. Vagy elhagyod a fejessalátát és használsz helyette kalarábét, céklát.
2019. márc. 5. 16:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
62%

Ez hülyeség hogy nem múlik el: a gázképződés oka hogy a szervezet nem termel eleget az adott anyag lebontására szakosodott enzimből. Ez viszont aminél tobbet fogyasztasz az adott ételből annal jobban termelődik, igy egy idő után elmúlik ez a probléma.

Ez az oka annak pl hogy az angolok problémamentesen tudnak babféléket fogyasztani mert rendszeresen eszik.

2019. márc. 5. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
Most ez attól függ. A salátától van csak ez a probléma vagy mindenféle zöldségtől? Ettél eddig is rendszeresen ilyesmit, vagy eddig hanyagoltad a zöldségeket az étrendedből és hirtelen álltál át?Van valamilyen emésztőrendszeri betegséged?
2019. márc. 5. 19:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a további válaszokat! Eddig is sok zöldséget ettem, de javarészt nem nyersen, hanem főzelék formában, vagy párolva, ezektől is púztam, amelyik puffasztó amúgy is, de én egy kiadós húslevestől is hatalmasakat fingok (csak akkor nem puffadok). Nincs semmilyen emésztési problémám vagy betegségem, a székletem is végre normalizálódott, mert jó ideje hasmenésem volt (pajzsmirigy-túlműködésem van, attól, de ezzel a kajával elmúlt).
2019. márc. 5. 20:08
 7/10 anonim ***** válasza:
Ha mindenféle ételtől puffadsz (ha büdös, ha nem), akkor a bélflórádat kellene rendbehozni. Több ott a gáztermelő baci, mint kéne. Az is lehet, hogy túl gyenge a gyomorsavad, így a fehérjék emésztése sem lesz tökéletes (ld. büdös pukizás a tojástól).
2019. márc. 6. 09:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
Az ételeket alaposan meg kell rágni! Gondolom a fogaid sem épek már. Ha ezzel nem megy, akkor evés közben igyál néhány korty desztillált vizet. De figyelj oda, mert az ioncserélt víz, az nem desztillált víz!
2019. márc. 6. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszi a további válaszokat is! Utolsó, hogy érted, hogy nem épek a fogaim, miért ne lennének azok? Néhány tömött zápfogon kívül tökéletesen egészséges a fogazatom. Az ételt pedig mindig alaposan megrágom, ezzel nincs gond.
2019. márc. 6. 17:49
 10/10 anonim ***** válasza:

Ha elegendő nyál van az étel közé keverve, akkor az étel nem gázasodik a belekben.

Egyébként meg, érdemes odafigyelni, hogy milyen csomagolású zöldségeket veszel. Mert bizony a vákuumcsomagolt, valamint a széndioxiddal tartósított frissnek írt zöldségeket rághatod órákig, mert azok akkor is gázasodnak.

A biogáz fejlődését a 36 fok körüli hőmérséklet, a sötétség (napfény hiány), és az oxigénhiány idézi elő.

Ezért mondják a vízivók, hogy a megfelelő mennyiségű vízivás az egészséges. Mert a vízben oldott oxigén fékezi a gázképződést, tökéletesíti az emésztést. A nyálban oldott oxigénnel is ez a helyzet.

Tehát, aki csak tartósított élelmiszereket eszik, az fingik mint a szódás lova, és hamar meg is öregszik.

2019. márc. 6. 19:40
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!