Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi a zöldségek és gyümölcsök...

Mi a zöldségek és gyümölcsök tartósításának - vitamin és ásványi anyag tartalom szempontjából - legjobb módja? Fagyasztás, erjesztés, aszalás, konzerválás, egyéb? Melyik milyen hatással van az élelmiszerekre?

Figyelt kérdés

Szeretnék egészségesen élni, ezért fontos lenne sokat enni ezekből. Mindenhol azt olvasom, hogy együnk frisset, nyersen és változatosan, de hogyan? A munkám miatt sokat utazom, nincs időm 2-3 naponta piacra járni friss dolgokért (a bolti meg nem jó állítólag, ), ha heti egyszer eljutok és jól feltankolom magam, annak a fele tönkremegy (hacsak nem főzöm, vagy sütöm meg, de a hőkezelés is elvileg árt neki), ha mondjuk nem vagyok itthon egy darabig (ezt sajnos nem mindig tudom előre kiszámítani).

Ezért egy ideje már csak savanyúságokat, aszalványokat, konzervet és gyorsfagyasztott dolgokat veszek, ezek elállnak sokáig, jól adagolhatók, így az sem jelent gondot, ha egy hétig hozzájuk sem nyúlok. Mennyire jelent problémát, ha főleg ezekre támaszkodom, frisset csak ritkán eszek?

Nem vagyok szakértő a témában, csak szeretnék tenni az egészségemért, de rengeteg ellentmondásos infó jön velem szembe. Előre is köszönöm a segítségetek! :)



2019. ápr. 22. 08:24
 1/5 anonim ***** válasza:
Normál esetben a sima hütöben egy hétig elállnak minden gond nélkül a gyümölcsök meg zöldségek.
2019. ápr. 22. 08:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
26%
Attól, hogy vagyonszámra eszed a gyümölcsöt még nem leszel egészséges, az nem itt kezdődik.
2019. ápr. 22. 09:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
51%

A vásárolt aszalványok az egészségestől messze vannak. Cukorral vannak megszívatva és azért, hogy ne rohadjanak meg, kémnek tartósítva.

Az egészséges aszalvány bio gyümölcsből készül max. 45 Celsius fokon, ilyet üzletben vagy piacon még nem láttam.

2019. ápr. 22. 09:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
*kénnel, nem kémnek természetesen....
2019. ápr. 22. 09:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Szerintem a fagyasztott a legjobb választás a friss után, de ezeket utána meg kell főzni stb., és nem is minden fagyasztható. Tehát ha nyers zöldséget szeretnél enni, akkor nyilván nem a fagyasztott a megoldás. Vegyél frissentartó dobozt, és hűtőben tárold, amit a piacon veszel, így több vitamin marad bennük (kivéve, ami jól tárolható hűvös, sötét helyen is, mint a krumpli, hagyma). Savanyúságokból, aszalványokból olyat érdemes venni, amiben nincs cukor, tartósítószer, adalékanyagok, vagy házilag is lehet készíteni. A savanyú káposztában tudtommal elég sok C-vitamin van, de ehetsz gyümölcsöket is, pl. az alma, citrusfélék is elég jól bírják a tárolást.
2019. ápr. 23. 11:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!