A szénhidrátdús táplálékok miért etetik magukat?
Figyelt kérdés
Keksz, pizza, pékáruk stb.?
Persze, mindenkinek más a finom, de az emberek nagy többsége ebből bőségesen tud enni.
2019. ápr. 28. 19:40
1/4 anonymousreview60 válasza:
Mert az evolúció erre állította be az agyunkat.
2/4 A kérdező kommentje:
De egy nyers zöldségből miért nem tudunk annyit enni egyszerre?
Főleg, hogy egy pizza, pogácsa stb. sokkal töményebb is ch-ban: 25 deka répából (amit nyersen nem is biztos, hogy egyszerre meg tud enni vki)
2019. ápr. 28. 20:11
3/4 A kérdező kommentje:
tizedannyi ch nincs, mint ugyanennyi pl. péktermékben.
2019. ápr. 28. 20:13
4/4 anonim válasza:
Amiben sok rost, fehérje vagy zsír van, abból nehezebb túl sokat enni, jobban és hosszabb időre telítenek, lassabban is emésztjük meg. Az ember evolúciója során ritkán jutott hozzá szénhidrátdús ételekhez, ritka csemege volt az édes gyümölcs és a méz, így nem vagyunk hozzászokva, főleg nem a finomított szénhidrátokhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!