Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Az valami külön képesség...

Az valami külön képesség egyeseknél, hogy be tudják azonosítani a névtelen válaszadókat/kérdezőket?

Figyelt kérdés
Ez csak engem idegesít?
2020. júl. 27. 18:48
 1/3 anonim ***** válasza:
67%

Nem, csak aktivitás és tapasztalat kérdése. Vannak típuskérdések amiket a trollok akár napi szinten ismételgetnek, a sokadik alkalommal már feltűnik a többségnek, hogy újra és újra ugyanazt olvassa, csak minimálisan átfogalmazva.

Ezen kívül még ott van mindenkinek az egyedi stílusa, fogalmazásmódja, szóhasználata és esetleg rossz helyesírása vagy tipikus elírásai amik árulkodóak lehetnek.


Természetesen előfordul, hogy 10 kamukérdés után a 11. pont egy független ember kérdése ami véletlenül hasonló témájú, de ilyenkor az előítélet gyorsabb, mint a válaszadási hajlandóság. Pont ezért kritikus problémája az oldalnak, hogy nem tudják kitiltani a trollokat, mert a többi normális embert is húzzák magukkal, amikor egy ártatlan kérdezőt is betámadnak, mert pont egy troll típuskérdést fogalmazott meg.

2020. júl. 27. 18:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Leginkább csak hiszik magukról. Múltkor nekemestek egy kérdésnél, mert hogy ők "tudják", hogy én írtam előtte máshol valamit, ami nekik nem tetszett... És vagy ketten-hárman is "biztosak" voltak benne teljesen.


Csak épp nem volt igaz. De ez nem zavarta őket. Asszem az volt az alap, hogy ugyanannyi zöld pipánk volt, és mindketten - nagyjából - helyesen írunk (esetemben mondjuk úgy, hogy nagyon törekszem rá, de természetesen nem vagyok tökéletes), rendesen szóközökkel, vesszővel, akár pontosvesszővel, stb.

2020. júl. 27. 19:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Nincs semmilyen különleges képességem, de három felhasználót felhasználónevével be tudok azonosítani a válaszai alapján, amit megerősítenek a válaszadási százalékaik. Használják az adott felhasználóneveiket, ez elsősorban a 30 napos kategória toplistákból látszik.

Egyikük gyakori válaszoló a Kezdőoldal » Egyéb kérdések kategóriában (is). Soha nem láttam megjelenítve a felhasználónevét, soha nem írtunk egymásnak üzenetet. Évekkel ezelőtt, mikor még pontosan, számmal jelent meg, hogy ki hány százalékban ad hasznos válaszokat, és az all-time toplista tartalmazta azt is, hogy kinek mennyi a válaszadási, illetve válaszértékelési százaléka – és akkor is felhasználónevekkel készült a toplista –, adott eseményből meg tudtam állapítani a felhasználónevét. Igaz, ezt megtartottam magamnak, felhasználónevét soha nem említettem válaszban, soha senkinek nem árulom el.

Másikuk a Kezdőoldal » Politika főkategóriában gyakori válaszoló. Hosszú időn át megjeleníttette a felhasználónevét; egy idő óta nem teszi ezt. Ezzel együtt nagyon sokan ráismerünk a válaszaira, és válaszaikban többen a mai napig is, szinte napi szinten, a felhasználónevét leírva vitatkoznak vele, írnak véleményt róla; mintha látható lenne. Nem vitatja, hogy ő az, és vélem, nem is jelenti.

A harmadik a Kezdőoldal » Közlekedés főkategóriában ír válaszokat. Eleinte ő is megjelenítette a felhasználónevét, hosszú ideje már nem teszi. Sajátos modoráról vastagon rá lehet ismerni. Felhasználónevének eltűnése után néhány hónapig még itt-ott őt is név szerint említették válaszokban – mintha még látható lett volna -, aztán ez megszűnt, évek óta nem látok ilyet.


Van még egy-két felhasználó, akinek nem ismerem a felhasználónevét, de felismerhető, hogy ő írta a választ. Próbálkozhatnék üzenettel, és ha válaszolnának, láthatnám a nevüket. De, minek, mire mennék vele? Ráadásul, semmiképp sem írnám ki válaszban. Ilyen módon, mások is azonosíthatnak másokat, és akár ki is írhatják a nevüket.


Persze, lehetnek tévedések, amiket az 1-es és 2-es válaszban is említenek.


Arra a kérdésedre, hogy mást is idegesít-e, ki-ki maga tud válaszolni. Én, csak arról tudok, hogy engem, nem - azzal együtt, hogy én nem teszek ilyet -, téged viszont igen; és az „is”-ed arra enged következtetni, hogy feltételezésed szerint mást is. Bár, nem tudom, hogy mennyit enyhít az idegeskedéseden, ha kiderül, hogy többen vagytok.

2020. júl. 27. 20:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!