Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ha feljelentem a munkáltatót,...

Anyuka001 kérdése:

Ha feljelentem a munkáltatót, kapok értesítést az ügy kimeneteléről?

Figyelt kérdés

A felmondásom után derült ki, hogy 1 évig egyáltalán nem voltam bejelentve a munkahelyemen. (Pici cég, Tb-m van alanyi jogon, 4 órás munka) Bejelentettem őket a navnak és a munkavédelmi főfelügyelőségnek. Szerintetek kapok értesítést az ügy kimeneteléről? Ha zárt helyen (udvarban) van a cég, be tudnak jutni egyáltalán?

Lelkiismeretem furdalásom van, hogy bajt okozok nekik, mert sooook minden nem oké ott. Mondjuk...neki nem volt lelkiismerete a tudtom nélkül kijelenteni!

szept. 15. 17:02
 1/2 anonim ***** válasza:
Ha pert nem indítottál, akkor nem fognak téged külön tájékoztatni a vizsgálódó hatóságok.
szept. 15. 17:10
 2/2 anonim ***** válasza:

Kizárólag arról kapsz értesítést, ami rád tartozik.

Tehát ha utólag és visszamenőleg köteleznék a munkáltatót a bejelentésedre, arról fogsz tudni. Ha azon kívül találnak még más szabálytalanságot is, arról nem fogsz tudni.

"Ha zárt helyen (udvarban) van a cég, be tudnak jutni egyáltalán?"

NAV nyittathat fel ingatlanokat hatósági tanú jelenlétében bizonyos esetekben még akkor is, ha senki nincs ott. Ha a hatósági tanú nem megoldható (általában önkormányzati tisztviselőt jelölnek ki, és kötelező együttműködnie), akkor rendőr jelenlétében. Ez neki is kötelező.

A fentiekből látható, hogy ingatlan felnyitásra előre készülnek, nem random megy a dolog. Szervezést igényel (lakatos, hatósági tanú stb.).

Általában nem egy ilyen probléma miatt szokták alkalmazni. Másképp érik el, hogy a munkáltató rendelkezésre álljon. Például eljárási bírság kiszabásával.

szept. 20. 04:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!