A napelem parkos beruházásokról miért nem tájékoztatják jobban a lakosokat?
Figyelt kérdés
Egy 4000 fős településen lakom. Van a községnek facebookos oldala ahová szinte mindent kiírnak, és webolda is. De csak egy testületi ülés jegyzőkönyvét felfedezve jutott tudomásomra, hogy egy óriási napelempark épül a külterületen, ami 114 hektáros és 49,95 Megawattos. A beruházást elhalasztották, mivel 2021-re kellett volna elkészülnie, de még most vannak a hajrában, és nem sok kell már, hogy teljesen elkészüljön. Egy 3 km-es utat is építettek. Ki is mentem megnézni. Október 23-án is dolgoztak az emberek, és szinte percenként ment el 1-1 fehér furgon, amelyek gondolom az építkezéshez mentek. Hatalmas terülten terültek el a napelem táblák, és a tartók. Egészen szürreális látvány volt a puszta közepén. Mint valami titkos bázis, ahová titokzatos fehér furgonok járnak. A Google keresőn se cikkeztek róla. Pedig országos szinten is jelentős egy közek 50 Megawattos szolárpark. Magyarországon a legnagyobb 250 megawattos, és 90 milliárd forintba került. Azért egy több tíz milliárdos beruházás egy 4000 -es faluban szerintem nem mindennapos dolog. De ha jól tudom a többit se verték nagydobra. Vagy mindenkinek természetes, vagy nem is akar tudni róla.okt. 25. 18:10
2/4 A kérdező kommentje:
Nem kell nagydobra verni, de egy kicsit nagyobb tájékoztatást kaphatnánk ezekről is. Tudom nem a mi pénzünkből épül, de a mi földjeinkből vesznek el óriási területeket.
okt. 25. 18:50
3/4 anonim válasza:
Pont azért nincs tájékoztatás hogy ne kiváncsiskodjon senki, ne tudjon senki beleszólni, ellene tenni bármit.
4/4 anonim válasza:
Mennyire van közel a lakóépületekhez? Van valami tanulmány, hogy mi az ami ártalmas lehet a szervezetre? Akár elhanyagolható mennyiségben is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!